Άξιον Εστί…

August 27th, 2016 | by admin
Άξιον Εστί…
Sikinos News
0

Από μπαλκόνια, παλιούς μαντρότοιχους, πεζούλια και ότι άλλο παραδοσιακό προσφερόταν στα σοκάκια της Σικίνου τα εκμεταλεύτηκε ο σκηνοθέτης κάνοντας μια παράσταση – συναυλία ο Πολιτιστικός Σύλλογος ” ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ” με ποιήματα μελοποιημένα από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες.

Μουσικοί, ηθοποιοί, παρουσιαστές, τραγουδιστές έδωσαν ρεσιτάλ κάνοντας με εικόνα και ήχο να γραφτεί ένα ρομαντικό μουσικό παραμύθι που είχε γραφτεί και σκηνοθετηθεί για τα γραφικά σοκάκια της Σικίνου. Όλη η Σίκινος ήταν εκεί. Ο ήχος, η εικόνα, τα φώτα, οι φωνές, τα χειροκροτήματα, οι εικόνες στο video wall θα μείνουν για πολύ καιρό χαραγμένες στη ψυχή όσων ανθρώπων παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Το πολυθέαμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία κάνοντας πράξη την ιδέα του σκηνοθέτη Αντώνη Τσεβά, που τόλμησε να πραγματοποιήσει ένα πολύ δύσκολο δρώμενο.

ekdilosi2

Η παρουσιάστρια Ρόζμαρυ Γεωργαράκου σε πρώτο πλάνο και στο βάθος η ηθοποιός Στέλλα Τριανταφύλλου που απήγγειλε με μεγάλη δεξιοτεχνία ποιήματα των ποιητών των οποίων τα τραγούδια εκτελέστηκαν από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πολυθέαμα “ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ”

ekdilosi3

Η κ. Ντίνα Χαλκέα προιστάμενη του Δήμου Σικίνου με την κ. Ελένη Χαρτσα και άλλους θεατές της εκδήλωσης 

ekdilosi4

Γιώργος Γεωργίου στο αρμόνιο και το τραγούδι. Η ψυχή της βραδιάς εκτέλεσε τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη όπως ο Αύγουστος και το τζιτζίκι και εντυπωσίασε το κοινό

ekdilosi5

Ο κ. Νίκος Χαλκέας του Ιατρικού Κέντρου Σικίνου και η κ. Βρουλάκου παρακολούθησαν την παράσταση με μεγάλο ενδιαφέρον

ekdilosi6

Πλήθος κόσμου τόσο από τα τραπεζοκαθίσματα της “Μελιτένια¨ όσο και από τους άλλους χώρους στα σοκάκια παρακολούθησαν την εκδήλωση

ekdilosi-1

Από το μπαλκόνι ενός παραδοσιακού σπιτιού στα σοκάκια της Σικίνου, τραγούδησαν μελεποιημένα ποιήματα μεγάλων ποιητών και συνθετών και έκλεψαν τις καρδιές όλων των κατοίκων και των τουριστών της Σικίνου. Αλέξανδρος Στρατής και Χριστίνα Καρύδη. Δύο νέα παιδιά που έδειξαν ότι θα έχουν λαμπρό μέλλον στο τραγούδι.