«Έργο-εγκατάσταση» του Αγρινιώτη Δημήτρη Βελτσίστα στη Σίφνο

July 11th, 2019 | by admin
«Έργο-εγκατάσταση» του Αγρινιώτη Δημήτρη Βελτσίστα στη Σίφνο
Sifnos News
0

Ο Δημήτρης Βελτσίτσας, εδώ και πολλά χρόνια υπεύθυνος του χώρου Τέχνης «Νεώριον», έκανε φέτος το βήμα στο Αιγαίο και το φως του. Εκθέτει στην Σίφνο ένα έργο-εγκατάσταση, όπως το λέει ο ίδιος, γεμάτο από νοήματα και από αναφορές στην ελληνική σκέψη και ιστορική καταγραφή.

sifnos-3

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Στοιβάγματα Αντί-Λογίζω», το οποίο αποτελείται από 100 καρέκλες, ζωγραφισμένες η κάθε μια στο χέρι, ξεχωριστά με 25 πλέον και πάνω χρώματα σε κάθε καρέκλα.

sifnos-2

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

Στην κάθε πλάτη καρέκλας αναγράφεται ξυλόγλυπτα το όνομα κάθε σημαντικού ανθρώπου επιφανούς της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας. Κυρίως φιλόσοφοι, επιστήμονες, ποιητές αρχίζοντας αντίστροφα από τον εικοστό αιώνα και φτάνοντας πίσω 2600 χρόνια.

sifnos-4

Το εν λόγω έργο -εγκατάσταση πλαισιώνεται με βιβλίο-συλλογή ποιημάτων και γραπτών αποσπασμάτων για την Ελλάδα με όλα τα βιογραφικά στοιχεία αναφοράς όλων των αναγραφομένων προσώπων της σε τρεις διαφορετικές γλώσσες και διαθέτει δική του ιστοσελίδα στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Στόχος του έργου και της εγκατάστασης αυτής είναι η παγκόσμια παρουσίασή του και η διάθεση τού κάθε ονόματος-προσώπου στα πέρατα της Γης μέσω του καλλιτεχνικού αποτελέσματος και των δεσμών τούς οποίους αυτό δημιουργεί.

Η εγκατάσταση έγινε σε νησί των δυτικών Κυκλάδων τη Σίφνο, ενταγμένη στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου, σε κεντρική πλατεία με καταγραμμένη την πιο πολυσύχναστη αναφορά επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο. Η διάρκεια του είναι τετράμηνη, Ιούνιο με Σεπτέμβριο 2019.

sifnos-5

Η γλυπτική εμφάνιση του έργου έχει διαστάσεις 4 x4 μέτρα στη βάση και ύψος τα 5 μέτρα περίπου και δυναμική χρωματική πανδαισία σύνθεσης.

 

Πηγή: agrinionews.gr