Έρχονται άμεσα περιοριστικά μέτρα στην ακτοπλοΐα

March 30th, 2020 | by admin
Έρχονται άμεσα περιοριστικά μέτρα στην ακτοπλοΐα
Uncategorized
0

Σχέδιο για τον περιορισμό των μετακινήσεων των ταξιδιωτών της ακτοπλοΐας από και προς τα νησιά επεξεργάζεται η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες.

Ζητούμενο είναι, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να ταξιδεύουν από και προς τα νησιά, μόνο όσοι έχουν ανάγκη μετακίνησης, με την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση και εφοδιασμό των νησιωτικών αγορών με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών υπό την προεδρία του υπουργού Γιάννης Πλακιωτάκη, με τη συμμετοχή και των διοικήσεων των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Το πρώτο προβλέπει τη ναύλωση πλοίων από το δημόσιο προκειμένου να δρομολογηθούν στις απαιτούμενες γραμμές με συχνότητα ένα πλοίο ανά ημέρα ή ανά δύο ημέρες.

Το δεύτερο σενάριο αφορά την ανάληψη των λειτουργικών εξόδων των πλοίων που θα μείνουν στις γραμμές από το δημόσιο, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι γραμμές θα επιδοτούνται για όλο το χρονικό διάστημα της έκτακτης περιόδου.

Το τρίτο σενάριο αφορά την επίταξη των πλοίων σε περίπτωση που τα μέτρα συγκεντρώσουν έντονες αντιδράσεις από τα ναυτεργατικά σωματεία.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και να εφαρμοστούν άμεσα.

Πηγή: cyclades24.gr