Αν τα Κυκλαδίτικα ήταν διάλεκτος, Κίμωλος θα σήμαινε παράδεισος.

December 7th, 2018 | by admin
Αν τα Κυκλαδίτικα ήταν διάλεκτος, Κίμωλος θα σήμαινε παράδεισος.
Kimolos News
0

Eάν νιώθεις και εσύ μια ανεξήγητη χαρά όταν βρίσκεσαι στις Κυκλάδες, τότε στην Κίμωλο ετοιμάσου για το κάτι άλλο. Με το που πατάς το πόδι σου στην Ψάθη το Κιμωλιάτικο λιμάνι, νιώθεις σαν να γεμίζει η καρδιά σου ευτυχία. Το λιμάνι είναι μικρό, τα νερά είναι καταπράσινα, τα σπίτια πίσω σε αποχρώσεις μπλε και άσπρου, στέκονται περήφανα, για να συνθέσουν όλα μαζί μια γραφική εικόνα που, πάει, τελείωσε, την κράτησες στο μυαλό σου. Η ηρεμία που συναντάς με το που φτάνεις σε απορροφά τόσο, που ούτε προλαβαίνεις να βγάλεις φωτογραφία να την ανεβάσεις στο Instagram – για φαντάσου.

Όχι Χώρα το Χωριό. Δεν υπάρχει Χώρα. Υπάρχει Χωριό και όλοι οι δρόμοι κυριολεκτικά, οδηγούν εκεί. Θα εντυπωσιαστείς γιατί κάθε φορά που ανεβαίνεις, θα βρίσκεις διαφορετικό τρόπο να φτάσεις.

Πάρε μεταφορικό μαζί σου ή νοίκιασε από τη Μήλο. Υπάρχει λεωφορειάκι ναι για τις βασικές διαδρομές, όπου υπάρχει άσφαλτος και ένα ταξί για τις πιο μακρινές παραλίες. Εαν μείνεις όμως περισσότερες από 3-4 ημέρες, χρειάζεσαι μεταφορικό, προκειμένου να εξερευνήσεις όσα περισσότερα μέρη μπορείς!

Ανακάλυψε την Κίμωλο  με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Πάμε πλατεία; Στην πλατεία του Κάμπου στο Χωριό, δεν έχει θέα θάλασσα και ίσως είναι το μόνο αρνητικό που μπορείς να βρεις σε αυτό το Κυκλαδονήσι. Από την άλλη, είναι όλα απλά, γραφικά και όμορφα, με σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές, μαγαζάκια, εκκλησίες, μπουκαμβίλιες, λευκά πλακόστρωτα και μπορείς να κάτσεις το βραδάκι να χαλαρώσεις και εσύ σε ένα από τα γύρω καφενεία και μεζεδοπωλεία. Είναι απίθανο που όσο περνάει η ώρα δημιουργούνται νέες μεγαλύτερες παρέες. Και έχει παντού παρέες όλων των ηλικιών, φίλες, φίλους, ντόπιους, ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά που παίζουν, τα πάντα.

Βόλτα στο Κάστρο. Σε έναν απογευματινό περίπατο, ξέρεις από αυτούς που γυρνάς από τη θάλασσα και τριγυρνάς σε καλντερίμια θαυμάζοντας την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, να πας μια βόλτα στο κάστρο. Το μεσαιωνικό κάστρο αποτελείται από τους οικισμούς του Μέσα Κάστρου και του Έξω Κάστρου, που συγκοινωνούν με τις “πορτάρες”, τα περάσματα δηλαδή. Το κάστρο, ήταν οχυρό προστασίας από τους πειρατές.

Προετοιμάσου για γνωριμίες με τους ντόπιους. Το αγαπούν το νησί τους και θα σε βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Είναι απλοί, ευγενικοί και χαμογελάνε πολύ συχνά. Δεν είναι από αυτούς που λένε ότι δε θέλουν τουρισμό, ούτε από αυτούς που ζουν μόνο για τον τουρισμό. Θέλουν να μεταδώσουν την αγάπη τους για το νησί τους, με κάθε γνωστό τρόπο. Μπορεί να φύγεις με ένα κιλό ντόπιο μέλι επειδή σε συμπάθησαν ας πούμε. Αν είσαι  σε περίοδο που έχουν επιστρέψει και οι ντόπιοι για διακοπές θα βρεθείς να χορεύεις το “Κίμωλο, παράδεισο μου”, ξυπόλητος και ούτε θα καταλάβεις από που σου ήρθε. Οι άνθρωποι που θα συναντήσεις στην Κίμωλο, είναι αυθεντικοί και νιώθεις πως ό,τι και αν γίνεται λένε πάντα την αλήθεια και αυτοί είναι πάντα ωραίοι άνθρωποι.

Ξέρεις τι είναι μαγικό με αυτό το νησί; Εάν πας, θα μείνεις. Δεν θα σου φτάσουν χ μέρες. Θα θέλεις να μείνεις χ+ν και όπως και να έχει, όταν φύγεις θα ξαναγυρίσεις γιατί, σαν τις Κυκλάδες δεν έχει και σαν την Κιμώλια ευτυχία, πουθενά.

Πηγή: oneman.gr