Αποκατάσταση – Αναστήλωση του Ναού της Επισκοπής στη Σίκινο

August 1st, 2016 | by admin
Αποκατάσταση – Αναστήλωση του Ναού της Επισκοπής στη Σίκινο
Sikinos News
0

Ένα όνειρο ζωής κάτι που φαινόταν έως σήμερα ακατόρθωτο, αδύνατο ίσως ο μεγαλύτερος στόχος για το νησί  της Σικίνου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τώρα πια θα γίνει πράξη.
Με πολύ κόπο, αθόρυβη δουλειά και πολλά ταξίδια, όλο το έτος, ο Δήμος κατάφερε να βρει χρήματα για τη διεξαγωγή των 5 μελετών που αφορούν την Επισκοπή (50.000 €).

Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα και το επόμενο βήμα ήταν να περάσουν από έγκριση του αρχαιολογικού συμβουλίου (Κ.Α.Σ). Μετά την έγκριση του αρχαιολογικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Σικίνου κ. Μαράκης ανακοίνωσε πως το έργο εγκρίθηκε και από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κοστολογείται περίπου 750.000 €. Είναι ένα έργο υψίστης αρχαιολογικής, ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας όχι μόνο για τη Σίκινό αλλά για τις Κυκλάδες και τη πατρίδα μας γενικότερα.

Ο Δήμαρχος Σικίνου κ. Μαράκης σε ανάρτηση στη προσωπική του σελίδα στο facebook ευχαρίστησε  όσους βοήθησαν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και ιδιαίτερα την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος, τον κο Καρρά και τον κο Μαρτίνο που βοήθησαν  για τη χρηματοδότηση των μελετών, τον Διευθυντή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, κο Αθανασούλη και όλους τους αρχαιολόγους μηχανικούς που εργάστηκαν για τις μελέτες.
Επίσης ευχαρίστησε τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κο Δωρόθεο για την υποστήριξη του, καθώς επίσης και τον Βουλευτή Κυκλάδων και πρώην Υπουργό Ι. Βρούτση και την Έπαρχο Θ.Λειβαδάρου  όπως επίσης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κο Γ. Χατζημάρκο καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κο Γ. Λεονταρίτη.