Γιατί να πας στην Σίκινο

September 13th, 2019 | by admin
Γιατί να πας στην Σίκινο
Sikinos News
0

Λίγα νησιά θα σου δώσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό την αίσθηση ότι πήγες στο χωριό σου. Είναι γραφική όσο δε πάει, μικρούλα και φουλ ήσυχη (με σχεδόν τριακόσιους κατοίκους, λογικό το λες), και τα καλοκαίρια εκεί περνούν αργά και απολαυστικά. Συν ότι είναι πιο φτηνή σε σχέση με άλλες ξαδέρφες της στις Κυκλάδες.

Περιηγήσου στην Σίκινο με ασφάλεια, νοικιάζοντας αξιόπιστο αυτοκίνητο στην Rac S.A.

sikinos-3
Τι να δεις: Όπως γράψαμε και πιο πάνω, η Σίκινος είναι μικρή και ήσυχη. Εδώ, συνεπώς, δεν έχει τις τρελές τουριστοπαγίδες, αλλά λίγα και πολύ καλά. Συγκεκριμένα, δεν γίνεται να μην εξερευνήσεις γωνιά προς γωνιά τους δύο συνοικισμούς της Χώρας (Χωριό και Κάστρο), όπως δεν γίνεται να χάσεις το μοναστήρι της Χρυσοπηγής, που προσφέρει τέλεια θέα στο ηλιοβασίλεμα (χωρίς εκατό τουρίστες να το φωτογραφίζουν δίπλα σου). Τέλος, θα περάσεις μια βόλτα από την Επισκοπή, έναν πολύ ιδιαίτερο ναό που βρίσκεται μέσα στην άγρια φύση, ανάμεσα σε βυζαντινά και αρχαία κατάλοιπα.

“Σηματολόγιον” Στη Σίκινο θα βρείτε ένα κλασικό βιβλιοπωλείο που
θα σας εκπλήξει και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Πού να βουτήξεις: Παντού, είναι η σύντομη απάντηση, επειδή η Σίκινος έχει πρακτικά νερό κρύσταλλο σε κάθε της γωνιά. Αλλά για πιο συγκεκριμένα, για κάτι αρκετά δημοφιλές, θα πας στην Αλοπρόνοια, που είναι μεγάλη, αμμουδερή και με ρηχά νερά. Αλλιώς, λίγο πιο βόρεια από εκεί, θα βρεις την ησυχία σου στο Διαλισκάρι, ή το απόλυτο ζεν στον Άγιο Γεώργιο. Για άγρια ομορφιά, πηγαίνεις στην Μάλτα, που έχει βότσαλα, βράχια, αλλά αμμουδιά στον βυθό. Και, προφανώς, στον Άγιο Παντελεήμονα, που έχει και την τέλεια σπηλιά.

Marconi, το in cafe της Σικίνου στο λιμάνι της Αλοπρόνοιας
Προϊόντα εστίασης, cocktail, παγωτό, χυμοί, πίτσα και σφολιατοειδή.

Sikinos, Pearl of the Cyclades Maltas, beach

H παραλία της Μάλτας με την άγρια ομορφιά

Chicinos shop, ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα σουβενίρ.

Πηγή: in2life.gr