Δεκτικός και πρωτοπόρος σε κάθε καινούργια ιδέα ο κ. Δαμουλάκης

May 18th, 2016 | by admin
Δεκτικός και πρωτοπόρος σε κάθε καινούργια ιδέα ο κ. Δαμουλάκης
Milos News
0

Στην αίθουσα GALAXY του HILTON παρευρέθηκε χθές ο Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης σε forum με θέμα  “Healthy Seas: Νήμα Βγαλμένο από την Θάλασσα” Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας που διοργάνωσε η MESASSET.

To MEDASSET συμμετέχει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από τη Θάλασσα» ως εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης μέσω της προσέγγισης της κυκλικής οικονομίας.

Στα πλαίσιο του προγράμματος «Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από τη Θάλασσα» το MEDASSET συνεργάζεται με επαγγελματίες δύτες για την ανάσυρση «διχτυών-φαντασμάτων» από το βυθό, θέτοντας τέλος στις καταστροφικές επιπτώσεις τους στη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Επίσης συνεργάζεται με αλιευτικούς συλλόγους και επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας δίχτυα που δεν είναι πλέον χρήσιμα.

Τα δίχτυα που συγκεντρώνουν οι άνθρωποι του MEDASSET στέλνονται προς επεξεργασία σε εργοστάσιο στη Σλοβενίας όπου και μετατρέπονται σε νήμα ECONYL®, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός ευρέως φάσματος ειδών ένδυσης, όπως κάλτσες, υφάσματα και προϊόντα οικιακής χρήσης.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο κ Δαμουλάκης είχε συνομιλία με την Πρόεδρο της MEDASSET κ.Λίλη Βενιζέλου με την οποία έδωσαν ραντεβού στη Μήλο την επόμενη βδομάδα, έναν τόπο που υπάρχουν ψαράδες που αλιεύουν με δίχτυα και σίγουρα θα υπάρχει αντικείμενο γι αυτούς τους ανθρώπους. Ότι υλικό δώσει η Μήλος αφού επεξεργαστεί θα γίνει επίδειξη των δημιουργημάτων στο νησί.

helathy-seas-02

Ο Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης μαζί με την Πρόεδρο της MEDASSET k. Λίλη Βενιζέλου (αριστερά)

helathy-seas-03

Ο Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης μαζί με την κ.Ειρήνη Νταϊφά Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά(αριστερά)

helathy-seas-05

Όταν η οικολογία συναντά τη μόδα το αποτέλεσμα είναι μοναδικό

helathy-seas-04

Ο Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης μαζί με την κ.Ειρήνη Νταϊφά Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά

helathy-seas-06