Διακοπές στην Σίκινο

February 27th, 2019 | by admin
Διακοπές στην Σίκινο
Sikinos News
0

Αυθεντική, ανόθευτη με την Κυκλαδική της μαγεία να σε συνεπαίρνει.

Η Σίκινος παραδοσιακά εμφανίζεται στα social media τα καλοκαίρια, με τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο youtube όπου οι άνθρωποι αποχαιρετούν το πλοίο της γραμμής, τον Αδαμάντιο Κοραή βουτώντας στα απόνερα, ενώ ο καπετάνιος κορνάρει. Το περασμένο χειμώνα προβλήθηκε και σε τηλεοπτικό σποτ ενός πάροχου κινητής τηλεφωνίας ενώ πρόσφατα έγινε και viral ως το πρώτο νησί που άφησε πίσω τα πλαστικά καλαμάκια, κι αντίστοιχα φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια είχε γίνει και για τις πλαστικές σακούλες στο παρελθόν. Όχι κι άσχημα για ένα από τα μικρότερα νησάκια των Κυκλάδων. Άμα θες να πας, μπορείς να πάρεις το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά ή τη Ραφήνα και να φτάσεις στο νησί το μεσημέρι. Και για να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά, όχι, δεν έχει πολλές παραλίες (γι αυτό και δεν ενδείκνυται το camping) και δεν είναι οργανωμένες με beach bar και ξαπλώστρες.

Ανακάλυψε την Σίκινο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

3+1 Πραγματάκια που μπορώ να κάνω στην Σίκινο.

1. Ο χρόνος θα σταματήσει στη παραλία μέχρι να πεινάσεις στα σοβαρά και να ανηφορίσεις στο Κάστρο, δηλαδή τη Χώρα του νησιού, όπου θα πας κατευθείαν στο σκιερό δρομάκι με τις ταβέρνες και θα φας το “σικινιώτικο σουβλάκι” το οποίο μέσα αντί για τζατζίκι ή σως έχει το τοπικό ξινοτύρι το οποίο θα το ζητάς ύστερα και στη χωριάτικη, και στο πρωινό, και πίσω στην Αθήνα.

2. Γενικά μέχρι στιγμής άνετα έχεις περάσει όλη τη μέρα με το μαγιό και το αλάτι στα μαλλιά και γιατί όχι; Έπειτα πάρε το ΚΤΕΛ για την απογευματινή βόλτα που θα γίνει στην Επισκοπή, ένα ναό που πρόδηλα πέρασαν από πάνω του οι θρησκείες, από τότε που ανεγέρθη τον 3ο αιώνα μ.Χ. ως ρωμαϊκό μαυσωλείο.
3. Αυτή η βόλτα θα καταλήξει λίγο πιο πέρα από την Επισκοπή, στο οινοποιείο του Μάναλη με θέα το ηλιοβασίλεμα, το οποίο χωρίς καμία υπερβολή βάζει κάτω άνετα αυτό της Σαντορίνης.

4. Εφόσον έχεις πιει το κρασάκι σου θα ξαναπάς στο Κάστρο και λογικά θα συνεχίσεις τα ξύδια στο Ανέμελο, το μπαράκι-περατζάδα του νησιού.

Πηγή: frapress.gr