Δύο ελληνικά νησιά στα 10 καλύτερα του κόσμου για διακοπές

May 10th, 2019 | by admin
Δύο ελληνικά νησιά στα 10 καλύτερα του κόσμου για διακοπές
Milos News
0

Στις δέκα καλύτερες προτάσεις για διακοπές σε νησιά σε όλο τον κόσμο συγκαταλέγει την Πάρο και τη Μήλο η διαδικτυακή έκδοση του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure, συγκρίνοντάς τα με διάσημους προορισμούς όπως οι Μπαχάμες, οι Μαλδίβες και το Μπαλί και αναφέροντας ότι προσφέρουν αξέχαστες διακοπές.

Ανακάλυψε την Mήλο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

1_8_4
papafragas
milos1

Στο άρθρο του, το Travel + Leisure αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι η Μύκονος παίρνει όλη την προσοχή, η Μήλος έχει υπέροχες παραλίες και αναμφισβήτητα καλύτερη ιστορία. Συγκεκριμένα γραφεί: «Εδώ θα βρείτε κατακόμβες ισάξιες της Ρώμης, ένα ανοιχτό ορυχείο, ερείπια ενός αμφιθέατρου και πολλά ναυτικά, παραδοσιακά και αρχαιολογικά μουσεία που μπορούν να σας κρατήσουν απασχολημένους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσον αφορά στις παραλίες, η επίσκεψη στο Τσιγκράδο είναι απαραίτητη – απλά γνωρίζετε ότι για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατεβείτε με σχοινί»!

paros3

Όσο για την Πάρο, το άρθρο κάνει λόγο για ένα νησί που διαθέτει τη γοητεία της Μυκόνου αλλά χωρίς την «τρέλα» της. Προτρέπει τους αναγνώστες του να επισκεφτούν την εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού και χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. αλλά και την παραλία Κολυμπήθρες, όπου οι όρμοι και οι βράχοι σε προσκαλούν να κάνεις ηλιοθεραπεία πάνω τους. Για τους λάτρεις της ιστορίας, προτείνει το Αρχαιολογικό Μουσείο, που είναι γεμάτο με ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς θησαυρούς.
paros14

Πηγή: reader.gr