Εγκαίνια στο νέο δημοτικό σχολείο Σίφνου

October 25th, 2016 | by admin
Εγκαίνια στο νέο δημοτικό σχολείο Σίφνου
Sifnos News
0

Το «πρώτο κουδούνι» για τη νέα σχολική χρονιά χτύπησε πριν απο 2 μήνες στα σχολεία της Ελλάδος, σηματοδοτώντας για χιλιάδες μαθητές και στις Κυκλάδες το τέλος των θερινών διακοπών και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τη φετινή χρονιά, ωστόσο, στη Σίφνο θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι και στο καινούργιο δημοτικό σχολείο που θα υποδεχθούν μαθητές στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους.

Το νέο δημοτικό σχολείο Σίφνου είναι στη Δημοτική οδό Βαθύ – Απολλωνία και θεωρείται μεγάλης σημασίας για το κυκλαδίτικο «Νησί των Ποιητών» με τους 2.500 κατοίκους και την ιστορική παράδοση στη λειτουργία των σχολείων και των μεθόδων διδασκαλίας. Σημειώνεται εξάλλου ότι στη Σίφνο, η αναλογία μαθητών προς κατοίκους του νησιού είναι από τις μεγαλύτερες στη χώρα.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο που πληροί όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σε ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει, ουσιαστικά, το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

| Rac Sa : Ενοικίαση αυτοκινήτου με τους ειδικούς… 

 

Με το νέο αυτό σχολείο δίνεται, επιτέλους, μία οριστική λύση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφερθούν αναβαθμισμένες συνθήκες εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές, αλλά, παράλληλα, να ενισχυθεί η Σίφνος με μία ακόμα υποδομή-κόσμημα.

Στο νέο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου το Δημοτικό Σχολείου Σίφνου και ψηφιακός εξοπλισμός για σχολεία μικρών νησιών.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχτεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με δημόσια δαπάνη ύψους 2.555.552,12 ευρώ.

Η κατασκευή του σχολείου είχε ξεκινήσει το 2014 και επειδή δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωσή του εντός της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, η περιφερειακή αρχή δεσμεύτηκε για την συνέχιση και ολοκλήρωσή του στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Οι χώροι που προβλέπονται πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές διδασκαλίας και είναι: αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, διοικητικοί και λοιποί χώροι γραφείων, χώροι κοινόχρηστων λειτουργιών όπως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, χώροι διαλείμματος, εστιατόριο, κυλικείο, βοηθητικοί χώροι. Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν προβλεφθεί χώροι διαλείμματος, ημιυπαίθριος χώρος διδασκαλίας, γήπεδα και χώροι για αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης έχει δημιουργηθεί χώρος προσωρινής στάθμευσης λεωφορείων και οχημάτων, για την αποβίβαση/επιβίβαση των μαθητών.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζηµάρκος, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», µε δηµόσια δαπάνη ύψους 2.555.552,12 ευρώ.

Το κτίριο του σχολείου που κατασκεάστηκε στην θέση «Φυρόγια», έχει συνολικό εµβαδόν 2.370 τ.µ. και είναι δυναμικότητας 300 µαθητών.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Έτσι λοιπόν  η μεγάλη ώρα για το σχολείο της Σίφνου έφτασε.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σίφνου σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020,την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14:30 στην περιοχή των Φυρογείων.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου & Σίφνου Δωρόθεος Β’, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης.

Το οικόπεδο επί του οποίου έχει ανεγερθεί το Σχολείο, είναι δωρεά της Ιερός Μονής Βρύσης προς τη νεότητα της Σίφνου, με την έγκριση του Ηγουμενοσυμβουλίου, του Μητροπολίτη Σύρου & Σίφνου κ. Δωροθέου Β’ και της Ιερός Συνόδου.

Δήμαρχος Σίφνου: ο καθημερινός αγώνας και η συστηματική προσπάθεια οδηγούν στο σωστό & επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε στα παιδιά μας το νέο δημοτικό σχολείο, δήλωσε στο cyclades24 ο  Αντρέας Μπαμπούνης.

πηγή: cyclades24.gr