Ενημερωτική εκδήλωση στην Πάρο για τη μεταμόσχευση Μυελού των Οστών

May 18th, 2017 | by admin
Ενημερωτική εκδήλωση στην Πάρο για τη μεταμόσχευση Μυελού των Οστών
Uncategorized
0

Απόλυτα επιτυχημένη σύμφωνα νε το δήμο Πάρου ήταν η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 13 και 14 Μαΐου, με θέμα ’Μεταμόσχευση Μυελού των οστών και η σημασία της Εθελοντικής προσφοράς» που διοργάνωσε ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η αντιδήμαρχος Πάρου, Δώρα Σαρρή, στην εναρκτήρια ομιλία έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης λέγοντας ότι η «Η Πάρος έχει και Όραμα και Ελπίδα», ενώ ευχαρίστησε όλους τους  συμμετέχοντες που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία του δήμου Πάρου και που όλοι μαζί με την παρουσία τους στην εκδήλωση διαλάλησαν προς όλα τα μήκη και πλάτη τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, μιας προσφοράς που δίνει ζωή σε συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να θεραπευτούν με άλλο τρόπο.

O δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών και την αναγκαιότητα ενημέρωσης των συμπολιτών μας για ένα θέμα που αφορά όλους μας. Ενώ δίνοντας συμβολικά πρώτος δείγμα τόνισε ότι “Η δωρεά μυελού των οστών είναι μία τόσο απλή κι όμως τόσο καθοριστικής σημασίας διαδικασία, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να σώσει μία ζωή. Έχουμε όλοι την ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας να γίνουμε εθελοντές δότες”.

myelos_oston_2

 

dsc01257
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος-Αιματολόγος & Δ/ντης Μονάδος Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία». Παράλληλα, γινόταν λήψη δειγμάτων από την εκπρόσωπο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Παναγιώτα Καραφυλλίδου.

RAC sa : Ενοικίαση αυτοκινήτου με τους ειδικούς… 

Την πρωτοβουλία του δήμου Πάρου στήριξαν θερμά  ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου-Αντιπάρου, το Ιατρικό Πάρου, το Ωδείο Μυθωδία, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς, το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, το Γυμνάσιο Νάουσας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, η Σχολή Χορού “Paros Dance Academy” και ο εθελοντής τεχνικός κος Στέφανος Γεωργιάδης.

ekdilosi_gia_ti_metamosheysi_myeloy_ton_oston

dsc01247

“Είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νησί της Πάρου και στόχος μας είναι τη δράση αυτή να αγκαλιάσει και να υιοθετήσει όλη η Παριανή Κοινωνία και όλοι μας, αλλά και ο καθένας μας χωριστά να γίνει κοινωνός αυτής της ιδέας με τους συνανθρώπους μας”, όπως επισημαίνεται από το δήμο Πάρου.