Εορτασμός Αγίου Νικολάου από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ)

December 20th, 2016 | by admin
Εορτασμός Αγίου Νικολάου από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
0

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) γιόρτασε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 τη μνήμη του προστάτη της Αγ. Νικολάου, μετά αρτοκλασίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Λιμάνι του Πειραιά (Τελωνείο).

Συγκεκριμένα, εόρτεσε για πρώτη φορά και βάσει ομόφωνης απόφασης της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης, κατά την οποία ανακηρύξαμε τον Άγιο Νικόλαο ως προστάτη της Ομοσπονδίας μας και αποφασίσαμε ο εορτασμός να πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο πρώην αντ/δρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές Πειραιά κ.κ. Θεόδ. Δρίτσας και Κώστας Κατσαφάδος, οι πολιτευτές κ.κ. Παναγ. Μελάς, Ζωή Ρούσσου και Σπυρ. Σπυρίδων, ο πρώην Αρχηγός του Λ.Σ. κ. Ανδρέας Συρίγος, Ναύαρχος ε.α., ο πρώην Δήμαρχος Κιμώλου κ. Θεοδ. Μαγκανιώτης και η πρώην Δήμαρχος Σερίφου κα Αγγελική Συνοδινού. Καθώς επίσης, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Αναστασία Παλούμπη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης, εκπρόσωποι των Συλλόγων-μελών μας και πολλοί φίλοι. Την παρουσία μας πλαισίωναν μέλη χορευτικών συγκροτημάτων των Συλλόγων της Ομοσπονδίας (Συνδέσμου Απανταχού Κείων και Συνδέσμου Σεριφίων) με τις τοπικές τους νησιώτικες ενδυμασίες.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, κωλυόμενος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων να παραβρεθεί στη θεία λειτουργία, απηύθυνε ευχετήριο μήνυμα.

osimik2 osimik3 osimik4 osimik5 osimik6