Επίσημη «πρώτη» για το Αρχαίο Ρωμαικό Θέατρο της Μήλου

July 14th, 2016 | by admin
Επίσημη «πρώτη» για το Αρχαίο Ρωμαικό Θέατρο της Μήλου
Milos News
0

Με μια μαγευτική  παράσταση του έργου του Θουκιδίδη «Ο Διάλογος Μηλίων- Αθηναίων», «άνοιξε τις πύλες του» στο κοινό το ανακαινισμένο αρχαίο ρωμαικό θέατρο της Μήλου πριν λίγες ημέρες, ύστερα απο τέσσερις δεκαετίες.

Σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας Πέτρου Ζούλια και με τη συγκλονιστική ερμηνεία της ηθοποιού Νένας Μεντή  στο ρόλο της γυναίκας της Μήλου, η θεατρική παράσταση- σταθμός , καθήλωσε τους εκατοντάδες θεατές που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες του μαρμάρινου θεάτρου .Η θεατρική παράσταση”Ο Διάλογος των Μηλίων” ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Μήλου.

Άψογες ήταν οι ερμηνείες και απο τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.

Πριν απο την εναρκτήρια  παράσταση της νέας εποχής του θεάτρου, προηγήθηκε  η ιστορική του διαδρομή απο την αρχαιολόγο κυρία Πέγκυ Πάντου, ενώ η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση της αναστήλωσής του. Ο διευθυντής Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ.Δ.Αθανασούλης απο την πλευρά του χαρακτήρισε το αρχαίο θέταρο ως τοπόσιμο για το νησί της Μήλου.

Τιμητικές πλακέτες στους κύριους υποστηρικτές  της ανάδειξης του θεάτρου απένειμε ο δήμαρχος κ.Γερ.Δαμουλάκης. Μεταξύ αυτών στην  εταιρεία «IMERYS»,, η οποία είναι η κύρια χορηγός του Μηλέικου φεστιβάλ, καθώς και στον κ.Οδ.Κυριακόπουλο.

Πριν απο την έναρξη της ιστορικής παράστασης, η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι «Βαρκαρόλα» του Σταύρου Ξαρχάκου απο το Μηλέικο συγκρότημα, που αποτελείται απο τους Μαρία Καμηλάρη-Καμακάρη, φωνή, Παντελή Κουντουράκη, κιθάρα, Σταυρούλα Καμακάρη, πιάνο και Αλέκο Παπαιωάννου, μπουζούκι.

Συμμετείχε επίσης η μουσική σχολή «Μηλίων Τέχνες».

Τα εγκαίνια του θεάτρου και την πρώτη παράστασή του παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών κ.Π.Κουρουμπλής, οι βουλευτές κ.κ. Ν.Συρμαλένιος, N.Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Ιω.Βρούτσης,η πολυτευτής Κυκλάδων κυρία Κατερίνα Μονογυίου, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κ.Γ.Χατζημάρκος και κυρία Χρ.Καλογήρου, η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , κυρία Φωτεινή Βάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Γ.Πατούλης κ.α.

Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τα εγκαίνια του Αρχαίου θεάτρου διοργανώθηκαν και πραγματοποίθηκαν  από την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Μήλου.

milos-egenia1 milos-egenia2 milos-egenia3

Φωτογραφίες: Ασπασία Σίδερη

πηγή: milosvoice.gr