Επιτυχημένο το Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων στην Τήνο

October 21st, 2019 | by admin
Επιτυχημένο το Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων στην Τήνο
Tinos News
0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων στην Τήνο και συγκεκριμένα, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού από το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου έως και σήμερα Κυριακή 20. Ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, οικοδεσπότης του συνεδρίου, φρόντισε όλα να είναι στην εντέλεια προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ενδιαφέρουσες ομιλίες και προβληματισμοί τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τα ανάλογα ψηφίσματα να είναι έτοιμα από την ερχόμενη εβδομάδα. Παρών χθες κατά την έναρξη του σηνεδρίου ήταν: Οι Βουλευτές Κυκλαδων, Φίλλιπος Φόρτωμας, Κατερίνα Μονογυίου και Νίκος Συρμαλένιος. Ο Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, η Έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, ο καθολικός Αριχεπίσκοπος Τήνου – Νάξου, κ. Νικόλαος, αναγνώστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου, Δωρόθεου Β’, τέλος, εκπρόσωποι και των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Rac S.A, ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

Το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου ήταν «εμπόριο» συνεργασία, αντοχή, ελπίδα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, υπήρξαν ομιλίες, αναφορές και συζητήσεις για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που εντάσσονται στη γενικότερη σφαίρα του εμπορικού κόσμου, όπως ο απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2019, κατά την οποία παρουσιάστηκε άνοδο στην προσέλκυση των επισκεπτών με ταυτόχρονη μείωση στις εισπράξεις των επιχειρηματιών.

%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%cf%84%ce%b9

Επίσης, παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα θέματα όπως η νέα εμπορική τάση των Open Mall, η Οδηγία της Ε.Ε. για τη μείωση χρήση των πλαστικών μίας χρήσης, η αγοραστική παιδεία, τα μουσικά δικαιώματα, τα POS και οι προμήθειες τραπεζών, ο θεσμός των υπεραγορών και η ισοπέδωση της μικρομεσαίας επιχείρησης, ο ασφαλιστικός φορέας ΕΦΚΑ, το νέο εργασιακό, η αλλοίωση της αρχιτεκτονικής – δόμησης στα νησιά και οι επιπτώσεις στις τοπικές οικονομικές κ.α.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με τις αποφάσεις για τα ανάλογα ψηφίσματα. Τέλος, ανακοινώθηκε πως το 12ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο.

Πηγή: tinostoday.gr