Επι-μένοντας Αιγαίο και τη φετινή Καλλιτεχνική Περίοδο

November 12th, 2019 | by admin
Επι-μένοντας Αιγαίο και τη φετινή Καλλιτεχνική Περίοδο
Folegandros News
0

Εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε Φολέγανδρο και Κουφονήσια

Για μία ακόμη χρονιά, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει μεγάλη σημασία στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό της έργο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επι-μένοντας Αιγαίο», το δραστήριο Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Ορχήστρας και ο πολυβραβευμένος κλαρινετίστας Nicolai Pfeffer αποβιβάστηκαν στη Φολέγανδρο για να συναντήσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής που επιμένουν να ζουν όλο τον χρόνο στο πανέμορφο νησί τους. Αντίστοιχη συναυλία θα δοθεί και σήμερα στα Κουφονήσια.

Aν επισκεφτείς την Φολέγανδρο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

folegandros-1

Έντονη εκπαιδευτική και κοινωνική παρουσία

Η δράση που πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (Deutsche Botschaft Athen) και σε συνεργασία με τον Δήμος Φολεγάνδρου, το Koufonisia Classical και τη Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων, ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια. Η ενθουσιώδης υποδοχή που συνάντησε και η φήμη που απέκτησε τη βοήθησαν να εξαπλωθεί σε όλο το Αιγαίο. Μέσα από συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εξακολουθεί να φέρνει τη λόγια μουσική κοντά σε μαθητές, αλλά και ακροατές όλων των ηλικιών.

Στόχος της Ορχήστρας είναι να μεταδώσει το μήνυμα ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Δικαίωμα στη Μουσική», «Επιμένοντας Αιγαίο» αλλά και το «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του κορυφαίου παγκοσμίως βιολιστή και αρχιμουσικού Λεωνίδα Καβάκου, η Ορχήστρα –τα πέντε τελευταία χρόνια- έχει επισκεφτεί περισσότερες από τριάντα οκτώ πόλεις και έχει φέρει τη συμφωνική μουσική κοντά σε περισσότερους από τριάντα οκτώ χιλιάδες  μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Πηγή: koinignomi.gr