Η αποστολή της All For Blue στην Τήνο

April 3rd, 2019 | by admin
Η αποστολή της All For Blue στην Τήνο
Tinos News
0

Η All For Blue, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το πρόγραμμα της μεγαλύτερης αποστολής, στην Ελλάδα, υποβρυχίων και παράκτιων καθαρισμών συνδυάζει για δεύτερη χρονιά την οικολογική δράση με την περιπέτεια για το καλό των θαλασσών μας, στην εκστρατεία Keep Aegean Blue.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής και σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα της All For Blue θα φτάσει στην Τήνο την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Aν επισκεφτείς την Τήνο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Το πρόγραμμα στο νησί έχει ως εξής:

10:30 – 11:30 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Λυκείων Τήνου
12:00 – 13:15 Καθαρισμός Παραλίας ΑΓΚΑΛΗΣ – ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ

Λίγα λόγια για τον Οργανισμό:

Η All For Blue είναι ένας αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε επίσημα το 2017 αλλά εδώ και 10 χρόνια είναι ενεργά παρόν σε πολυάριθμες δράσεις σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο. Οι δράσεις αυτές αφορούν τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών. Με τους παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς, φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε την καθαρότητα των νερών – όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στους ωκεανούς της γης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε συλλέξει 126 τόνους σκουπιδιών από τους παράκτιους καθαρισμούς και 27 τόνους από υποβρύχιους. Τα αποτελέσματα των καθαρισμών, καθώς και ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που έχουν καθαριστεί, καταγράφονται στην παγκόσμια βάση δεδομένων της Project AWARE, στον οποίο οργανισμό η ALL FOR BLUE είναι πιστοποιημένος αρωγός.

Επιπλέον, δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στα σεμινάρια που διοργανώνουμε σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με αρωγούς τις τοπικές αρχές, καθώς πιστεύουμε πως τα παιδιά πρέπει να μάθουν πόσο σημαντική για τον άνθρωπο είναι η προστασία της θάλασσας, να αλλάξουν γνώμη για τους παρεξηγημένους καρχαρίες και να έρθουν μαζί με τους ενήλικες όσο πιο κοντά γίνεται στο μαγευτικό υποβρύχιο κόσμο με νέες γνώσεις και επιθυμία για δράση.

Η παρουσία σας στα παραπάνω σεμινάρια και δράσεις του Οργανισμού θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή.

Σας ευχαριστούμε θερμά,

Η ομάδα της All For Blue

Καπετάνιος: Τάσος Ρούσσος
Συγκυβερνήτης/δύτης: Γιάννης Ξανθάκης
Φωτογράφος: Σπύρος Πριόβολος
Καμεραμάν: Μάρκος Τράκας
Εισηγήτρια σεμιναρίων: Κατερίνα Τοπούζογλου
Οργάνωση/επικοινωνία: Αλεξάνδρα Βουγιούκα

Πηγή: tinostoday.gr