Η Κίμωλος, το «ηφαιστιογενές διαμάντι»

February 28th, 2019 | by admin
Η Κίμωλος, το «ηφαιστιογενές διαμάντι»
Kimolos News
0

Το Χωριό: Τα δρομάκια με τις καμάρες και τα σκεπαστά περάσματα ανάμεσα από λευκά σπίτια με ολάνθιστες αυλές, μαγεύουν τον επισκέπτη με την απλότητα και την καθαρότητά τους. Πρόκειται για το μοναδικό οικισμό του νησιού στους πρόποδες του όρους Ξαπλοβουνίου, το οποίο σε κερδίζει στο δευτερόλεπτο με τη γραφική ομορφιά του.

Ανακάλυψε την Κίμωλο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Το Μεσαιωνικό Kάστρο: Η κατασκευή του χρονολογείται στο 14ο-15ο αι. και αποτελείται από δύο συγκροτήματα σπιτιών, το Μέσα Κάστρο που είναι σήμερα ερειπωμένο και το Έξω Κάστρο, τα σπίτια του οποίου είχαν φρουριακή διάταξη με τον εξωτερικό τοίχο να προστατεύει τις κατοικίες από τις επιδρομές των πειρατών και των επίδοξων κατακτητών.

bbu5xj1
Το Σκιάδι: Στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου, στο ύψωμα Σκλάβοι, βρίσκεται ένας σπάνιος γεωλογικός σχηματισμός, γνωστός και ως «πέτρινο μανιτάρι». Πρόκειται για ένα θαυμαστό μνημείο της Φύσης από πέτρα που μοιάζει με μανιτάρι και συγκροτείται από 70 είδη πετρωμάτων. Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητάς του, οι επιστήμονες το έχουν εντάξει στον Άτλαντα Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου.

Το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο υπάρχουν εκθέματα που ταξιδεύουν το επισκέπτη στο παρελθόν του νησιού, ενώ στο Λαογραφικό Μουσείο «αναβιώνεται» η λαϊκή παράδοση του όμορφου αυτού τόπου.

Οι μοναδικές παραλίες: Στην παραλία Ελληνικά ο επισκέπτης με κάθε βουτιά κάνει και μια βόλτα στη βυθισμένη αρχαία πόλη του νησιού, βλέποντας ερείπια κατοικιών και τειχών, ενώ στα Μαυροσπήλια απολαμβάνει ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα. Τα τυρκουάζ νερά και η χοντρή λευκή άμμος στα Πράσσα και τα λαμπερά βότσαλα στην Αλίκη είναι ακόμα δύο παραλίες που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη.

Πηγή: cnn.gr