Η Κίμωλος

August 2nd, 2019 | by admin
Η Κίμωλος
Kimolos News
0

Η Κίμωλος είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, με όλη την εξωτική ομορφιά και τα υπέροχα χρώματα που υπόσχεται κάτι τέτοιο. Έχει πολλές παραλίες που δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να αγαπήσετε και μια θάλασσα που μας κάνει περήφανους για τη διάφανη καθαρότητά της. Κατοικείται συνεχώς εδώ και 6.500 χρόνια και τα ίχνη της ιστορίας είναι φανερά σε κάθε σας βήμα.

Το ”Χωριό” (ο κύριος οικισμός) είναι μεγάλο (σε έκταση) και γεμάτο ζωή. Στο κέντρο του θα επισκεφτείτε το Μεσαιωνικό Κάστρο, τα μουσεία (Αρχαιολογικό και Λαογραφικό) και τις πολύ σημαντικές μεταβυζαντινές εκκλησίες. Περπατήστε στα δαιδαλώδης σοκάκια του και θα χαρείτε την παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Γευτείτε τις τοπικές νοστιμιές και τα κιμωλιάτικα προϊόντα κρύβουν μέσα τους το χαρακτήρα του τόπου.

 kimolos-1

Το Σκιάδι, (φυσικό αξιοθέατο), οι προσβάσιμες παραλίες, Μαυροσπήλια, Ελληνικά, Δέκας, Καλαμίτσι, Μπονάτσα, Αλυκή, Εννιάς, Ρέμα, Γούπα, Καράς, Άγιος Νικόλαος, Ζαχαριάς, Κλήμα, Λιβαδάκι, Πήγαδος, Λουτρά, Άη – Γιώργης στα Πράσα, Μοναστήρια, Σούφι, και ο γύρος του νησιού και της Πολυαίγου (το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου) με ταχύπλοο (οργανωμένες εκδρομές), είναι εξορμήσεις και προτάσεις που θα σας κλέψουν την καρδιά. Παραλίες με μπλε, γαλάζια και διάφανα νερά, παραλίες οργανωμένες και μη, συνεχόμενες, καθαρές και απάνεμες, παραλίες για διάθεση διαφορετική! Εσείς θα διαλέξετε!

kimolos-2

Στο Χωριό μας μπορείτε να βρείτε αγροτικό ιατρείο, ταχυδρομείο, φαρμακείο, παραδοσιακούς φούρνους, καφενεία, ταβέρνες, εστιατόρια – ψητοπωλεία, παντοπωλεία,
μίνι μάρκετ, καφέ – μπαρ, παγωτοπωλεία, κρεπερί, καταστήματα με είδη δώρων και σουβενίρ. Για την μετακίνησή σας εκτός Χωριού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Λεωφορείο του νησιού, το ταξί όπως επίσης μπορείτε να ενοικιάσετε ποδήλατα, μηχανάκια και αυτοκίνητα.

Aν επισκεφτείς την Κίμωλο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Πρόσβαση

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί των δυτικών Κυκλάδων που απέχει 87 ν. μίλια από τον Πειραιά με τον οποίο συνδέεται με συμβατικά πλοία και ταχύπλοα. Η διάρκεια του ταξιδιού καθορίζετε από 4 έως 7 ώρες. Με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων συνδέεται και με ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ενώ με τη γειτονική Μήλο συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια με ανοικτού τύπου φέρρυ μποτ.
Η διάρκεια του ταξιδιού από Μήλο (Απολλωνία) προς Κίμωλο (Ψάθη) είναι 30 λεπτά.

Πηγή: opalio.gr