Η Μήλος τίμησε τους 14 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς (Photos)

February 29th, 2016 | by admin
Η Μήλος τίμησε τους 14 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς (Photos)
Milos News
0

Η Μήλος απέδωσε την οφειλόμενη τιμή στα Δεκατέσσερα παλικάρια της που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα της Γερμανικής Κατοχής τον Φεβρουάριο του 1943 . Εκτελέστηκαν άδικα από τους Γερμανούς επειδή διέπραξαν την ” Εγκληματική πράξη” να μαζέψουν τα απομεινάρια ενός ναυαγίου στο κόλπο του Αδάμαντα.

Στη μνήμη αυτών των  Δεκατεσσάρων συμπατριωτών και στον τόπο της εκτελεσής τους ,τελέστηκε την Κυριακή 28  Φεβρουαρίου 2016 επιμνημόσυνη δέηση. Τμήμα στίβου του Παμμηλιακού με επικεφαλής τον προπονητή κ. Μανώλη Μουστάκα με πορεία που ξεκίνησε από το Δημαρχείο έφτασαν στον τόπο της εκτέλεσης και ένα-ένα τα παιδιά μπένοντας στο χώρο του μνημείου αναφωνούσαν τα ονόματατων εκτελεσθέντων και ο κόσμος αντιφωνούσε”Αθάνατος”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δημάρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης , ο οποίος αναφέρθηκε στους ήρωες και ότι οι πράξεις τους αποτελούν παράδειγμα για την νέα γενιά και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Παραβρέθηκαν ακόμη μέλη του Δημοτικού συμβουλίου , ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μήλου κ. Μηνάς Μακρίδης , ο Λιμενάρχης Μήλου κ. Βασίλη Βαρδαξής , όλος ο Ιερός κλήρος της Μήλου και πλήθος συμπατριωτών.

Στην συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια από τον Δήμαρχο κ.Δαμουλάκη του παραλιακού δρόμου που ξεκινάει από το εργοστάσιο της ΔΕΗ και φτάνει στο μνημείο των Δεκατεσσάρων που πήρε την ονομασία ΟΔΟΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ .

Η Μήλος τίμησε τους 14 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς1 Η Μήλος τίμησε τους 14 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς2 Η Μήλος τίμησε τους 14 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς3 Η Μήλος τίμησε τους 14 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς4 Η Μήλος τίμησε τους 14 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς5

κείμενο: http://milosvoice.gr/