Ομιλία του Γιώργου Μάναλη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή (photos+video)

February 8th, 2016 | by admin

Στη διάλεξη που οργάνωσε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων της Σχολής με θέμα «Αγροτουρισμός στην Ελλάδα: Υπάρχει βιώσιμο μοντέλο;» την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στις 19.00 μ.μ. στην κατάμεστη αίθουσα της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, η παρουσίαση του «Οινοποιείου Μάναλη» προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Ο κ. Μάναλης μιλώντας ρεαλιστικά και βιωματικά κατάφερε να μας μεταγγίσει την αγάπη του για τη Σικινιώτικη γη, τη μάνα που τρέφει τα αμπέλια του τα οποία είναι υπεύθυνα για τα υψηλής ποιότητας κρασιά του αλλά και για την επιχείρησή του, το «Οινοποιείο», το «τρίτο παιδί» του που απέκτησε πριν από λίγα χρόνια και το μεγαλώνει σιγά – σιγά με «λογισμό και μ’ όνειρο» παρά τις δυσκολίες που η ελληνική πολιτεία ακόμα δημιουργεί.

Μετά το πέρας των ομιλιών, τις οποίες συντόνιζε ο κ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, Αναπληρωτής Διευθυντής του Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, και την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε κοκτέιλ. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός των άλλων εδεσμάτων και τον υπέροχο «εν λευκώ» οίνο, προσφορά του «Οινοποιείου Μάναλη».
omilia-manali-1 omilia-manali-2 omilia-manali-3

Φωτογραφίες: Χρήστος Παναγιωτόπουλος