Η ΠΑΝΑΓΙΑ «ΕΠΙΒΑΤΗΣ» ΣΤΟ AQUA JEWEL στη Φολέγανδρο

May 2nd, 2019 | by admin
Η ΠΑΝΑΓΙΑ «ΕΠΙΒΑΤΗΣ» ΣΤΟ AQUA JEWEL στη Φολέγανδρο
Folegandros News
0

Αμεσως μετά την άφιξη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ το μεσημέρι, στις 30 Απριλίου, στη Φολέγανδρο, στην προβλήτα του μικρού λιμανιού του νησιού η Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης «Μαγιάτισσας», η οποία επί διήμερον «φιλοξενείται» από όλα τα σπίτια της Φολεγάνδρου, «επιβιβάσθηκε» στο πλοίο «Aqua Jewel”, περιήλθε όλους τους χώρους του και κατέληξε στη γέφυρα του πλοίου, όπου την κατησπάσθη συγκινημένος ο Ερμουπολίτης Πλοίαρχος κ. Πέτρος Ψωμάς και όλο το πλήρωμα.

Περιηγήσου στην Φολέγανδρο με ασφάλεια, με ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο από την Rac S.A.

folegandrosimg_7413
folegandrosimg_7527

Ακολούθως, το πλοίο έκανε τον περίπλου της Φολεγάνδρου, ενώ τα συνοδεύοντα αυτό πλοιάρια με πυροτεχνήματα και κροτίδες εξέφραζαν την τιμή, την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό των Φολεγανδρίων προς τη Θεοτόκο, η οποία πριν τρεις αιώνες διέσωσε το νησί από επιδρομή πειρατών, που λυμαίνονταν τότε τα νησιά και τις ακτές του Αιγαίου.
Μετά την επιστροφή της στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, η Εικόνα της Παναγίας της «Μαγιάτισσας» θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, στο Καραβοστάσι, όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, και εν συνέχεια η ιερά Εικόνα θα συνεχίσει τις «επισκέψεις» στα σπίτια των Φολεγανδρίων, κατά το τοπικό έθιμο.
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

folegandros-img_7480
folegandrosimg_7466
folegandros-img_7386

Πηγή: imsyrou.gr