Η Πρώτη Θεία Λειτουργία του 2019 στη Χώρα της Τήνου

January 3rd, 2019 | by admin
Η Πρώτη Θεία Λειτουργία του 2019 στη Χώρα της Τήνου
Tinos News
0

Την πρώτη ημέρα του έτους 2019, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα της Τήνου με τον εφημέριο π. Μάρκο Φώσκολο.    

Η συμμετοχή των ενοριτών, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ήταν πολύ καλή ιδιαίτερα των ενηλίκων που έσπευσαν να ξεκινήσουν τη χρονιά τους συμμετέχοντας στo Μυστήριο της Ευχαριστίας.

Τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας συνόδεψε στο εκκλησιαστικό όργανο ο κ. Χρήστος Φιοράντης.

Περιηγήσου στην Τήνο με ασφάλεια, νοικιάζοντας ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο στην Rac S.A.

Μετά τη ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου μίλησε στην Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος και είπε:

Η σημερινή  ημέρα, είναι ημέρα  ευχών, μια ημέρα πολύ σημαντική. Αλλά  την καλύτερη και πιο ουσιώδη  ευχή μας την πρόσφερε λίγο πριν ο Λόγος του Θεού, μια ευχή  για κάθε μια και κάθε ένα από μας, για τις οικογένειές μας, τον πατέρα, τη μητέρα, τα παιδιά, μια ευχή για όλους μας και  για όλους τους λαούς της γης. Μια ευχή που γίνεται ταυτόχρονα προσευχή ευλογίας: «Να σε ευλογεί και να σε προστατεύει ο Κύριος. Ο Κύριος να λάμψει το πρόσωπό του  πάνω σου και να  σου χορηγήσει την ειρήνη!».

Μετά τη Θεία Λειτουργία δόθηκε η ευλογία με τον Τίμιο Σταυρό, όπως συνηθίζεται στους ενοριακούς Ναούς της Τήνου για την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Στη συνέχεια η ενοριακή κοινότητα συγκεντρώθηκε στην  ενοριακή αίθουσα έψαλε τα κάλαντα , έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας και ανταλλάχτηκαν ευχές με τον Αρχιεπίσκοπο, τον εφημέριο και όλους παρόντες.

Πηγή: kantam.gr