Η Φολέγανδρος

October 1st, 2019 | by admin
Η Φολέγανδρος
Folegandros News
0

Η Φολέγανδρος είναι ένα μικρό, γοητευτικό νησί ανάμεσα στη Μήλο και τη Σαντορίνη στις Νότιες Κυκλάδες. Έχει επιφάνεια 32 τ.χλμ. και πληθυσμό 650 κατοίκους. Τα επιβλητικά βράχια δίνουν στο τοπίο μια μαγευτική χροιά. Ένα ιδανικό νησί για ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές.

Υπάρχουν ωραία μονοπάτια όπου μπορεί κανείς να περπατήσει και δύο μεγάλα χωριά. Η Χώρα και η Άνω Μεριά.

Οικονομικό αυτοκίνητο στην Rac S.A.

folegandros-4-xora

Η Χώρα με τα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια της, είναι από τις πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων. Η Άνω Μεριά, γραφική και αραιοκατοικημένη, σε απόσταση 6 μόλις χιλιομέτρων από τη Χώρα, έχει καταπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ο Καραβοστάσης, το λιμάνι της Φολέγανδρου, είναι ένα χωριό που είναι ενεργό κυρίως το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλές μικρές παραλίες, με βότσαλα και άμμο, όπου μπορεί κανείς να φτάσει με αυτοκίνητο ή με το τοπικό λεωφορείο ή με τα πόδια ή με μικρά καραβάκια καθημερινά από το λιμάνι.

folegandros-2

Όλες είναι πολύ καθαρές με κρυστάλλινα δροσερά νερά. Η καλύτερη παραλία του νησιού είναι το Κάτεργο (με άμμο) όπου μπορεί κανείς να πάει με το καραβάκι μας από το λιμάνι. Πολύ ωραία παραλία, επίσης με άμμο, είναι και η Αγκάλη. Από εκεί μπορεί να πάει κανείς με καραβάκι στις παραλίες Άγιος Νικόλαος και Λιβαδάκι. Από την εκκλησία του Αγίου Αντρέα στην Άνω Μεριά ξεκινάει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Άγιος Γεώργιος. Μπορεί όμως να πάει κάποιος και με αυτοκίνητο.

Malama Boutique, greek designers, ρούχα κοσμήματα

folegandros-3-livadaki

Για ανάληψη χρημάτων υπάρχουν δυο ΑΤΜ, ένα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ένα της Alpha Bank, που βρίσκονται στη Χώρα. Επίσης μπορεί κανείς να εξαργυρώσει ταχυδρομικές επιταγές στο Ταχυδρομείο. Υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά καθώς επίσης και με Σαντορίνη, Νάξο, Μήλο και Σίκινο. Υπάρχουν επίσης συχνά πλοία για Πάρο, Σύρο και Ίο.

Πηγή: hotelanatoli.gr