Θέλεις ήρεμες διακοπές; Να γιατί πρέπει να επιλέξεις την Σίκινο

July 19th, 2019 | by admin
Θέλεις ήρεμες διακοπές; Να γιατί πρέπει να επιλέξεις την Σίκινο
Sikinos News
0

Σιγά σιγά λόγω του ότι οι θερμοκρασίες αρχίζουν και γίνονται υψηλές, σκεφτόμαστε το καλοκαιράκι, τη θάλασσα και τις διακοπές μας! Εγώ όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει όλου του είδους τις διακοπές. Αυτό το διάστημα είναι αλήθεια ότι προτιμώ τις ήσυχες γιατί έχουν κι αυτές τη γλύκα τους, όπως λέω στις παρέες μου! Ειδικά για όσους δουλεύουν αρκετές ώρες και βρίσκονται συνέχεια μέσα σε κόσμο. Ένα νησί λοιπόν που είναι ιδανικό για κάτι τέτοιο είναι η Σίκινος.

Aν επισκεφτείς την Σίκινο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Το κυκλαδίτικο νησί βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο έχει περίγραμμα 30 χιλιομέτρων και κατοικούν μόλις 238 μόνιμοι κάτοικοι. Αν περιμένεις να δεις μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, θα πέσεις έξω καθώς έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά του, αποτελώντας έναν ιδανικό προορισμό για ήσυχες διακοπές.

sikinos2

“Σηματολόγιον” Στη Σίκινο θα βρείτε ένα κλασικό βιβλιοπωλείο που
θα σας εκπλήξει και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Το πανέμορφο νησί με τις 60 διάσπαρτες εκκλησίες, αποτελείται από 3 οικισμούς. Την Αλοπρόνοια, το Χωριό και το Κάστρο. Η Αλοπρόνοια (αλς= θάλασσα + πρόνοια) είναι το μικρό λιμάνι του νησιού και συνεπώς το πρώτο που θα δεις μπροστά σου αν το επισκεφθείς. Πίσω από το λιμάνι απλώνεται ο οικισμός με τα μικρά σπιτάκια, μερικά καφενεία και εστιατόρια και ελάχιστη άσφαλτο. Στην πραγματικότητα ο μόνος ασφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στη Χώρα, που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 280 μέτρων. Η Χώρα αποτελείται από δύο συνοικίες: το Κάστρο και το Χωριό.

sikinos3

Marconi, το in cafe της Σικίνου στο λιμάνι της Αλοπρόνοιας
Προϊόντα εστίασης, cocktail, παγωτό, χυμοί, πίτσα και σφολιατοειδή.

sikinos6

Η Χώρα έχει κρατήσει την αυθεντικότητά της κι αυτό που την χαρακτηρίζει είναι τα κάτασπρα νησιώτικα σπιτάκια γύρω από τα στενά και μικρά δρομάκια.  Στην κορυφή του λόφου, ξεπροβάλλει το Κάστρο, η κυρίως γειτονιά της Χώρας, που χτίστηκε πίσω από τα μεσαιωνικά τείχη. Εκεί μπορείς να βγάλεις απίθανες φωτογραφίες με θέα το Αιγαίο.

Chicinos shop, ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα σουβενίρ.

sikinos9

Η πιο δημοφιλής παραλία που οι travellers υμνούν στα social media είναι αυτή της  Αλοπρόνοιας. Υπάρχουν και άλλες δύο παραλίες που μπορείς να πας με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για το Διαλισκάρι και τον Άγιο Γεώργιο. Στις υπόλοιπες παραλίες (Άγιος Παντελεήμονας, Σαντοριναίικα, Μάλτας και Αη Γιάννης) οδηγούν μονοπάτια ή το καΐκι που αναχωρεί από την Αλοπρόνοια. Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα καθώς είναι εντελώς ερημικές.

Πηγή: travelgirl.gr