Κίμωλος – Αλυκή

November 1st, 2019 | by admin
Κίμωλος – Αλυκή
Kimolos News
0

Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Κιμώλου είναι η παραλία Αλυκή, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και ενώνεται διαδοχικά με τις παραλίες Καλαμίτσι και Μπονάτσα.

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

kimolos-2

kimolos-3

Η παραλία βρίσκεται μέσα σε έναν ανοιχτό κόλπο μήκους 1.650 μέτρων, με την ίδια να έχει μήκος 600 μέτρων και το μέσο πλάτος της να αγγίζει τα 30 μέτρα. Η ακτή της είναι καλυμμένη με βότσαλο το οποίο συνεχίζει και στο πυθμένα της θάλασσας. Τα εντυπωσιακά γαλανά ρηχά νερά της και το γεγονός ότι ο προσανατολισμός της είναι νότιος την καθιστούν απάνεμη και ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Κατά μήκος της ακτής ένα πράσινο τοπίο ξεπροβάλλει με μεγάλα αρμυρίκια που προσφέρουν απλόχερα τη φυσική σκιά τους. Στην πάνω μεριά της παραλίας θα συναντήσετε τη λίμνη της Αλυκής η οποία το χειμώνα και την άνοιξη λειτουργεί ως υδροβιότοπος και φιλοξενεί πάνω από 260 είδη αποδημητικών πουλιών. Στην παραλία δεν υπάρχει καμία οργάνωση, γι΄ αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας δικό σας εξοπλισμό καθώς και ελαφριά σνακ και νερό. 

kimolos-4

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη μέσω του οδικού δικτύου που ενώνει τη χώρα με την περιοχή της Αλυκής, με τα τελευταία μέτρα για την ακτή να γίνονται μέσω ενός βατού χωματόδρομου. 

Πηγή: hellas-beach.gr