Κίμωλος: Αποκαλύπτεται και γοητεύει

February 15th, 2019 | by admin
Κίμωλος: Αποκαλύπτεται και γοητεύει
Kimolos News
0

Λένε πως οι ερωτευμένοι πάνε στην Μήλο. Οι παράφορα ερωτευμένοι όμως επιστρέφουν ξανά και ξανά στην μικρή της γειτόνισσα, που μοιάζει ασημένια πινελιά στο Αιγαίο.Την Κίμωλο δεν θα τη δεις να παίρνει εκκεντρικές πόζες μπροστά στον φωτογραφικό φακό. Η Κίμωλος σιχαίνεται το φτιασίδωμα και οτιδήποτε το δήθεν. Δεν έχει να προσφέρει πριβέ πισίνες, εστιατόρια για VIP θαμώνες και ξαπλώστρες μπροστά σε beach bar που δονούν την ατμόσφαιρα με τα τελευταία hits.

Aν επισκεφτείς την Κίμωλο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Το μόνο που κάνει είναι να περιμένει είναι να περιμένει υπομονετικά εκείνους τους λιγοστούς που θα την επισκεφθούν για να εκτιμήσουν την ομορφιά της στην πιο ακατέργαστη μορφή της σε μόλις 39 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα τους αναγνωρίσεις αμέσως από τις ελάχιστες αποσκευές με τα απολύτως απαραίτητα: μαγιό, αντηλιακά, μερικές αλλαξιές ρούχα, σαγιονάρες και MP3. 

Πρώτη επαφή με το νησί, η Ψάθη, το λιμάνι με τα λιγοστά διώροφα σπιτάκια, που έχουν πολύχρωμα παραθυρόφυλλα και μικρά μπαλκόνια. Λίγο πιο ορεινά προσπερνάμε τα γαϊδουράκια που ανηφορίζουν αργά και περπατάμε κάτω από τις ασβεστωμένες καμάρες του Χωριού, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την πρωτεύουσά τους. Μια χούφτα άνθρωποι που περπατούν κάτω από τις ασβεστωμένες καμάρες του Χωριού και εξαρτούν την καθημερινότητά τους από την ένταση του ανέμου και από την λαμπρότητα του ήλιου.

Δυτικά του βρίσκονται οι καλύτερες παραλίες. Αλυκή, Μπονάτσα, το Δέκα και τα Μαυροσπήλια με τα τυρκουάζ νερά. Το τελετουργικό είναι γνωστό. Ηλιοθεραπεία στην λευκή άμμο, τουρνουά τάβλι κάτω από τα αλμυρίκια και τα αρχικά μας χαραγμένα πάνω στο μαλακό βράχο από περλίτη.

Πηγή: arttravel.gr