Κίμωλος, οι καλύτερες παραλίες

July 23rd, 2019 | by admin
Κίμωλος, οι καλύτερες παραλίες
Kimolos News
0

«Κίμωλο μου, παράδεισό μου!» αναφωνούν συχνά γι’ αυτήν οι φιλόξενοι κάτοικοί της. Νησί-δορυφόρος της Μήλου, με την οποία βρίσκεται πολύ κοντά και συνδέεται ακτοπλοϊκώς, η Κίμωλος απέχει από την κοσμικότητα των Κυκλάδων και προσφέρεται για ήσυχες διακοπές, μόλις 4,5 ώρες από τον Πειραιά. Αν ρωτήσετε στην Ψάθη, το λιμάνι, από πού πάνε για τη Χώρα, οι ντόπιοι θα σας διορθώσουν: «Δεν έχουμε Χώρα αλλά Χωριό». Χαθείτε στα φιδογυριστά σοκάκια του με τους ασβεστωμένους αρμούς ανάμεσα σε λευκά σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές που συνθέτουν ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο και ξαποστάστε στις μικρές γραφικές πλατεΐτσες της Θεοσκέπαστης, του Κάμπου ή του Σχολείου. Στο Χωριό θα βρείτε χαμηλού προφίλ κυρίως καταλύματα και λύσεις για καφέ και φαγητό (δοκιμάστε τη «λαδένια», ελληνική εκδοχή της πίτσας χωρίς τυρί). Περπατήστε προς το μεσαιωνικό Κάστρο, τον παλαιότερο οικισμό του νησιού και θαυμάστε τη θέα από εκεί. Στην Κίμωλο δεν θα βρείτε οργανωμένες ακτές με beach bars, αλλά ήσυχες παραλίες, με αμμουδιά ή βότσαλο και τιρκουάζ νερά. Στα μόλις 37 τετραγωνικά της χιλιόμετρα, τέλος, οι φυσιολάτρες θα ανακαλύψουν ουκ ολίγες εκπλήξεις.
Πράσα (Αϊ-Γιώργης) Παραλία στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, με ολόλευκη, χοντρή άμμο, κατάλευκο βυθό και θαλασσινές σπηλιές προς εξερεύνηση.

Δες τις ομορφιές της Κιμώλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

kimolos-2

Ψάθη Το λιμάνι της Κιμώλου προσφέρεται και για βουτιές. Για όσους ξυπνούν αρκετά πρωί, η εικόνα με τα ψαροκάικα που έρχονται με το πρώτο φως της μέρας είναι φανταστική.

Αλυκή – Μπονάτσα – Καλαμίτσι Οι μεγαλύτερες παραλίες του νησιού βρίσκονται και οι τρεις στη νότια πλευρά. Ανά τμήματα υπάρχει αμμουδιά και βότσαλο. Άλλες παραλίες είναι τα Μοναστήρια και το Σούφι, όπου μπορείτε να φτάσετε εύκολα με 4×4. Αμμουδερές, με πλούσιο βυθό, αλλά χωρίς υποδομή, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Στο Κλήμα, απλώστε την πετσέτα σας κάτω από τα αρμυρίκια.

Η πιο κοντινή στο Χωριό επιλογή είναι το Ρέμα, 10 λεπτά με τα πόδια. Εκεί, στον ψαράδικο οικισμό της Γούπας, θα νομίζετε πως βουτάτε σε μια φυσική πισίνα, με τα βράχια και τα σύρματα να φτιάχνουν καρτποσταλικό σκηνικό.

Πηγή: athinorama.gr