Κίμωλος: Οι …Κιμωλίστες καθάρισαν τη παραλία “Κάστρο”

November 6th, 2019 | by admin
Κίμωλος: Οι …Κιμωλίστες καθάρισαν τη παραλία “Κάστρο”
Kimolos News
0

Την Kυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 η Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες», Πρεσβευτής SeaChange Κίμωλος, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον καθαρισμό της παραλίας Κάστρου στα πλαίσια του προγράμματος Sea Change Greek Islands που διοργανώνει το Athanasios C. Laskakridis Charitable Foundation με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.Η παραλία είναι στην Βόρεια πλευρά του νησιού, απομονωμένη και μη προσβάσιμη από δρόμο.

Rac S.A-Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Αυτός ήταν ο δεύτερος καθαρισμός, είχε προηγηθεί ένας ακόμα στις 15 Σεπτεμβρίου. H  καταγραφή των απορριμμάτων  στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω 4 βασικά απορρίμματα:

-451 σακούλες και κομμάτια σακούλας,

-235 κομμάτια πλαστικού άνω των 2.5 εκ,

-166 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού  και

-136 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2,5 εκ.

Τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν , θα μεταφερθούν με θαλάσσια μέσο στο Λιμάνι της Κιμώλου, έτσι ώστε να μεταφερθούν στον κατάλληλο χώρο.

Επόμενος στόχος; Η παραλία Μακρόπουντα σε ημερομηνία που θα ανακοινώσουν τις προσεχείς ημέρες και όπως είναι λογικό χρειάζονται την βοήθεια όλων στην Κίμωλο ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, κυρίως όμως να κρατήσουν καθαρό το νησί τους .

Πηγή: mileikanea.gr