Μήλος, το νησί των χρωμάτων, τα πιο ωραία νερά στις Κυκλάδες

September 5th, 2019 | by admin
Μήλος, το νησί των χρωμάτων, τα πιο ωραία νερά στις Κυκλάδες
Milos News
0

Η Μήλος και το άγαλμα της Αφροδίτης

Η Μήλος είναι γνωστή στους περισσότερους ως ο τόπος όπου βρέθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης το οποίο τώρα βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Πολύ πρόσφατα ο τουρισμός παρατηρήσε τις όμορφες παραλίες αυτού του νησιού των Κυκλάδων, με τα χρωματιστά βράχια και τα πεντακάθαρα κρυστάλινα νερά.

Aν επισκεφτείς την Μήλο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

adamas-milos

Αδάμαντας

Το νησί της Μήλου

Η Μήλος είναι «το νησί των χρωμάτων” χάρη στην υπέροχη, πολύπλευρη ομορφιάς της χάρη στην ηφαιστειακή προέλευσης της.

Η Μήλος είναι το δυτικότερο νησί των Κυκλάδων στην Ελλάδα. Έχει 4.966 κατοίκους σε εφτά μικρές πόλεις (Αδάμαντας, Πλάκα,Τρυπητή, Πολλώνια, Τριοβάσαλος, Ζεφυρία, Πλάκες). Η συνολική επιφάνεια της Μήλου είναι 151 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το νησί είναι πλούσιο σε ορυκτά και το κάνει ιδιαίτερο λόγω του πολύ μεγάλου και όμορφου κόλπου ο οποίος δίνει στο νησί το σχήμα πετάλου.

Παραλίες της Μήλου

milos-agia-kiriaki

Αγία Κυριακή

Η Μήλος έχει τα πιο ωραία νερά στις Κυκλάδες. Υπάρχουν περισσότερες από 70 παραλίες, η καθεμία με το δικό της χαρακτηριστικό. Παραλίες με βότσαλα, με ψιλή άμμο, με γαλάζια νερά, με πράσινα νερά, με βράχια, οργανωμένες παραλίες. Η επιλογές είναι πολλές.

milos-fyropotamos

Πότε να έρθετε στην Μήλο

Η Μήλος προσφέρει ενδιαφέρουσες και αξέχαστες διακοπές. Οι μήνες Απρίλιος και Μάιος είναι ιδανικοί για να δείτε το νησί να ανθίζει, να μυρίσετε τα έντονα αρώματά του, να περιηγηθείτε για να δείτε τα εξαιρετικά άγρια τοπία.

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο το χρώμα της θάλασσας, τα όμορφα ηλιοβασιλέματα, και το απαλό αεράκι δίνουν στην Μήλο μια ήρεμη ατμόσφαιρα και θα σας επιτρέψουν ξεκούραστες διακοπές. Οι πιο τυχεροί που διαθέτουν βάρκα θα απολαύσουν τα απίστευτα χρώματα του νησιού, γαλάζιο, σμαραγδί, πράσινο, κόκκινο και μωβ σε αντίθεση με το λευκά, ροζ ή κόκκινα βράχια. Σε μερικά σημεία κατά μήκος του ανατολικής πλευράς του νησιού, όλα αυτά τα χρώματα μπορούν να βρεθούν σε ένα σημείο. Τα κοντινά νησιά έχουν απομονωμένες παραλίες και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.

Πηγή: milostravel.com