Μικρή σε μέγεθος αστράφτει κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. Αυθεντική και γοητευτική, η Κίμωλος σας καλωσορίζει.

November 22nd, 2018 | by admin
Μικρή σε μέγεθος αστράφτει κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. Αυθεντική και γοητευτική, η Κίμωλος σας καλωσορίζει.
Kimolos News
0

Η φύση  γέννησε αυτό το νησί σε μια έκρηξη οργής και ως αντάλλαγμα το προίκισε με πλούσια δώρα. Είναι το ηφαιστιογενές νησί, η Κίμωλος, η Αρζαντιέρα- Ασημένια των Ενετών που σας υποδέχεται στα μέρη της πρόσχαρη, ήρεμη, γαλήνια, ξεχωριστή στην οικογένεια των νησιών που ανήκει, τις Κυκλάδες. Βρίσκεται δίπλα στη Μήλο, από την οποία είναι προσβάσιμη εύκολα με το τοπικό ferry σε 30 λεπτά.

Πολύχρωμα, λαμπερά βότσαλα, διάφανα νερά, γκριζόλευκοι βράχοι που με τα σχήματά τους ωθούν τη φαντασία να ταξιδέψει, θερμές πηγές που αναβλύζουν στα αμμουδερά ακρογιάλια της, συνθέτουν έναν πίνακα μοναδικής ομορφιάς. Σε κάθε βήμα σας η φύση θα σας εκπλήσσει με τα δημιουργήματα της, σε κάθε βήμα σας θα ξετυλίγεται περισσότερο η ασημένια κλωστή για να συνεχιστεί το παραμύθι που θα ζήσετε στο μαγικό αυτόν τόπο.

 

Αξίζει να δείτε στην Κίμωλο

Το Χωριό και το Kάστρο

Το Χωριό, ο μοναδικός οικισμός του νησιού στους πρόποδες του όρους Ξαπλοβουνίου θα σας μαγέψει με την απλότητά του, τη γραφικότητα και  την καθαρότητά του. Περπατήστε τα δρομάκια με τις καμάρες και τα σκεπαστά περάσματα ανάμεσα από λευκά σπίτια με ολάνθιστες αυλές. Από την Πλατεία του Σχολείου θαυμάστε το φεγγάρι και από το ξωκλήσι του Παντοκράτορα, στην κορυφή του λόφου τη θέα στα κοντινά νησιά, όπως η γειτονική Μήλος

Ο οικιστικός πυρήνας του Χωριού είναι το Μεσαιωνικό κάστρο του 14ου-15ου.αι. Αποτελείται από δύο συγκροτήματα σπιτιών, το Μέσα Κάστρο που είναι σήμερα ερειπωμένο και το Έξω Κάστρο, τα σπίτια του οποίου είχαν φρουριακή διάταξη για να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις επιδρομές των πειρατών και τους επίδοξους κατακτητές.  

 

Το Σκιάδι
Στο ύψωμα Σκλάβοι, στη μέση γυμνού πλατώματος ένας σπάνιος γεωλογικός σχηματισμός θα σας εντυπωσιάσει. «Το πέτρινο μανιτάρι» δημιουργήθηκε από τους δυνατούς ανέμους και τη διαφορά ανάμεσα στα πετρώματα που το συνιστούν.

Το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, θα δείτε εκθέματα που αποδεικνύουν το παρελθόν χιλιάδων χρόνων του νησιού. Εντυπωσιακό είναι το κρυστάλλινο διάφανο δάπεδο κάτω από το οποίο υπάρχει αναπαράσταση αρχαίας ταφής, όπως βρέθηκε κατά την ανασκαφή.

Στο Λαογραφικό Μουσείο, το πατρογονικό σπίτι του ιδρυτή του, θα θαυμάσετε την προσπάθεια να μείνει ζωντανή η λαϊκή παράδοση του τόπου και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές ως φάρος στη ζωή τους.

 
Μοναδικές Παραλίες
 
Τα Ελληνικά
Στην παραλία αυτή μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί τη μάσκα σας. Βυθισμένη στα ρηχά θα δείτε την αρχαία πόλη του νησιού. Ίσως να καταφέρετε να διακρίνετε πηγάδια, σπίτια και μέρη των τειχών.

Στα Μαυροσπήλια θα απολαύσετε ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα. Ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές, γιατί και τα Ασπράγκρεμνα θα σας μαγέψουν. 

 
Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Κιμώλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.!

Παραλία Πράσσα

Από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κιμώλου με τυρκουάζ νερά και λευκή χοντρή άμμο. Στην είσοδο του οικισμού λειτουργούν ιαματικά λουτρά. Κάτω από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, στις θαλάσσιες σπηλιές βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια monachus-monachus.Γιούπα-Ρέμα
Η Γιούπα είναι ένα γραφικό ψαροχώρι. Στην άκρη του κάβου θα δείτε τον «ελέφαντα», μορφή που σμίλευσαν η θάλασσα και ο αέρας με το πέρασμα του χρόνου. Σε άλλο σημείο θα τραβήξουν την προσοχή σας τα « Σύρματα», οι σπηλιές που λάξευσαν στα βράχια οι ψαράδες για να σύρουν τις βάρκες τους το χειμώνα. Πλάι στα «Σύρματα» θα βρείτε το Ρέμα, μια βοτσαλωτή ακτή  με γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζει με φυσική πισίνα.

Παραλία Αλυκή
Αν σας αρέσει να τριγυρνάτε στις ακτές και να μαζεύετε βότσαλα, εδώ θα ενθουσιαστείτε, αφού η συλλογή σας θα μεγαλώσει με χρωματιστά λαμπερά βότσαλα. Βρείτε σκιά κάτω από τα αρμυρίκια και απολαύσετε το μπάνιο σας σε αστραφτερά νερά και τη θέα στο απέραντο πέλαγος.

Πηγή: discovergreece.com