«Μουσείων Τόπος»: Σύνδεση της Τήνου με Λέσβο και Χίο

February 1st, 2019 | by admin
«Μουσείων Τόπος»: Σύνδεση της Τήνου με Λέσβο και Χίο
Tinos News
0

«Μουσείων Τόπος»

Συνδέοντας τα Μουσεία με τον τόπο τους

Τη σύνδεση τριών θεματικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με την αρχιτεκτονική κληρονομιά των οικισμών τους, επιδιώκει να αναδείξει το έργο Μουσείων Τόπος, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία του ΕΠΑνΕΚ.

Ανακάλυψε την Τήνο  με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Στόχος του Μουσείων Τόπος είναι η ανάπτυξη «ψηφιακών διαλόγων» μεταξύ των Μουσείων Μαρμαροτεχνίας, Βιομηχανικής Ελαιουργίας και Μαστίχας και των τόπων (Τήνος, Λέσβος, Χίος) που βρίσκονται αυτά. Μέσω διαδραστικών συστημάτων παιχνιδοποίησης που αξιοποιούν τεχνολογίες φορητών τηλεφώνων και ανίχνευσης κινήσεων χρηστών, αναδεικνύονται η αρχιτεκτονική κληρονομιά και οι άυλες παραδόσεις που σχετίζονται με τεχνικές και δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, καθηγητές και διδακτορικοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου μαζί με εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΙΟΠ, βρέθηκαν στην Τήνο, τη Λέσβο και τη Χίο για να συλλέξουν τις σχετικές πληροφορίες. Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα Μουσεία, γνώρισαν τους οικισμούς με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής και τοπικών παραγόντων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τεχνίτες, και ερευνητές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών.

Πηγή:tinostoday.gr