“Νέα δυναμική για τη Μήλο”

December 14th, 2018 | by admin
“Νέα δυναμική για τη Μήλο”
Milos News
0

Tην πλαισίωση της πρωτοβουλίας για δημιουργία Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στη Μήλο, αποφάσισε ο Δήμος Μήλου, στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέτοντας το νέο αυτό θεσμό υπό την αιγίδα του.

Την υποβολή πρότασης, προς το Δήμο Μήλου, γνωστού Γάλλου θεατρικού ηθοποιού, για θέση υπό την αιγίδα του, ενός νέου θεσμού, που αναμένεται να δημιουργηθεί, προβάλλοντας και αναβαθμίζοντας τον πολιτισμό στο νησί, εξέτασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μήλου.

Πρόκειται για πρόταση από τον Γάλλο ηθοποιό, κ. Solal Forte, ο οποίος συμμετείχε στην ταινία “Tu honoreras ta mère et ta mère” (Τίμα τη μητέρα σου και τη μητέρα σου), σε σκηνοθεσία της Μπριζίτ Ρουάν, η οποία είναι Γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης του κινηματογράφου, αλλά και του θεάτρου. Η ταινία γυρίστηκε στη Μήλο, με τη συμμετοχή του Ντέμη Ρούσσου και του Λάκη Λαζόπουλου και προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2013.

Όπως εξήγησε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Βαμβακάρη Σοφία, από τότε, ο κ. Forte έδειξε μεγάλη αγάπη για τη Μήλο, την επισκέπτεται συχνά, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του διαθέτουν και εξοχικό στο νησί.

Δες τις ομορφιές της Μήλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

 

Κάλεσμα στην τοπική θεατρική σκηνή

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο προηγούμενο διάστημα οι πολιτιστικοί φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και διεξαγωγή του Φεστιβάλ, απηύθυναν κάλεσμα προς τους τοπικούς θεατρικούς φορείς.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους, ανέφεραν τα εξής:

“Οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες Ευρωπαϊκό Κέντρο Θεάτρου Νέων Καλλιτεχνών και Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Μήλου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής τους Solal Forte από τη Γαλλία, αναζητούν ενήλικους κατοίκους του νησιού για να πάρουν μέρος σε τρεις θεατρικές παραγωγές με τρεις διαφορετικούς σκηνοθέτες. Οι παραστάσεις αυτές θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019, ενώ οι πρόβες θα συντονιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τα ωράρια των εργαζόμενων. Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και δεν χρειάζεται να έχουν καμία προηγούμενη σκηνική εμπειρία. Ελάτε να παίξουμε και να εξερευνήσουμε τα εκφραστικά μας μέσα”.

Σε μία σύντομη παρουσίαση του φεστιβάλ, σημειώνουν:

“Ένα Κέντρο Θεάτρου Νέων Καλλιτεχνών κι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Μήλο: Ένα νησί ως τόπος καλλιτεχνικού πειραματισμού, ένα σταυροδρόμι για τους δημιουργούς του αύριο, μία ευκαιρία να διασχίσουν τα πολιτιστικά σύνορα και να αναζητήσουν ένα κοινό όραμα σε συνεργασία με το ντόπιο πληθυσμό. Αποσκοπούμε σε ένα συμμετοχικό θέατρο που θα παρέχει τα οφέλη μιας παιδαγωγικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής εικόνας του νησιού. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μήλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζεφυρίας. Βοηθός παραγωγής θα είναι η Πειραματική Σκηνή Μήλου, ενώ την Επικοινωνία του Φεστιβάλ έχει αναλάβει Το Κέντρο Χορού και Θεάτρου Μήλου (Φιλιώ Λούβαρη)”.

Πηγή: koinignomi.gr