Οι κρυμμένοι θησαυροί της Σίφνου

May 15th, 2019 | by admin
Οι κρυμμένοι θησαυροί της Σίφνου
Sifnos News
0

Ο αρχαίος τηλέγραφος

arxaios-tilegrafossmoke-from-a-can
Οι κυκλικοί πύργοι της Σίφνου χρησίμευαν ως παρατηρητήρια ή φυλάκια ή απλά ως αποθηκευτικοί χώροι. Κατά βάση όμως χρησίμευαν ως φρυκτωρίες. Οι φρυκτωρίες ήταν ένα σύστημα συνεννόησης στην αρχαία Ελλάδα με τη χρήση πυρσών και σήματα καπνού. Στο νησί υπάρχουν 76 διάσπαρτοι τέτοιοι πύργοι που χτίστηκαν μεταξύ 6ου και 3ου αιώνα π.Χ. Το καλοκαίρι, σε γιορτή που οργανώνεται, μερικοί από αυτούς αναβιώνουν με φωτιές και καπνούς.

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

Οι εκκλησίες της Σίφνου
seven-martyrs-church-in-sifnos
Διακόσιες τριάντα πέντε εκκλησιές και μοναστήρια μετράει κανείς στη Σίφνο, απόδειξη της σημασίας που είχε η θρησκευτική παράδοση για τους κατοίκους του νησιού. Σκαρφαλωμένες πάνω σε δύσβατες πλαγιές και κορυφές λόφων, με περίεργα ονόματα, όπως Παναγιά το Τόσο Νέρο ή Παναγιά τα Σκαλάκια ή Άγιος Ιωάννης ο Σιδερός, έχουν μια ξεχωριστή ιστορία που αξίζει να ανακαλύψετε. Μικρά λευκά στολίδια με λιτές γραμμές, πραγματικά αξιοθέατα. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικές έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά μνημεία.

Σιφνέικη ρεβυθάδα
chickpea-soup-of-sifnos
Κυριακή πρωί, η σιφνέικη ρεβυθάδα αχνίζει στο τσουκάλι. Αφού έχει βράσει με ελαιόλαδο και βρόχινο νερό και έχει μείνει όλο το βράδυ στον ξυλόφουρνο, είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Εδώ, την απολαμβάνουν μετά τη λειτουργία, με ελιές, ψωμί, κρασί. Εσείς δοκιμάστε την στα εστιατόρια, όπως και το μαστέλο (κρέας μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος). Η γαστρονομία της Σίφνου θα σας προσφέρει συγκινήσεις και οι σιφνέικες συνταγές θα σας θυμίσουν πως η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα.

Η ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα
agios-andreas-church-in-sifnos-island
Εδώ, θα δείτε τα ερείπια της οχυρωμένης ακρόπολης από τη μυκηναϊκή εποχή, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Η θέα; Εντυπωσιακή!
sifnos-vathy-1-dren_fotor
vessels-in-sifnos-island-in-cyclades

Πηγή: discovergreece.com