Οι παραλίες της Φολεγάνδρου

April 5th, 2019 | by admin
Οι παραλίες της Φολεγάνδρου
Folegandros News
0

Μπορεί το ανεμοδαρμένο τοπίο να «αγριεύει» με την πρώτη όψη τους επισκέπτες του νησιού, αλλά αποζημιώνει με τους ορμίσκους και τις υπέροχες αμμουδιές που σχηματίζονται στις ακτές του και έχουν στην πλειονότητά τους αντισταθεί στην βίαιη εκμετάλλευση – δεν θα συναντήσετε ξαπλώστρες και beach bars. Στις πιο δημοφιλείς παραλίες θα φτάσετε είτε με το καραβάκι που πραγματοποιεί συχνά δρομολόγια με αφετηρία το λιμάνι του Καραβοστάση, είτε οδικώς – αλλά υπολογίστε πως στην δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί και αρκετό περπάτημα μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Οι καλύτερες επιλογές για βουτιά είναι οι εξής: 

Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

*Κάτεργο: Παρά το… περίεργο όνομά του, αποτελεί μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της Φολεγάνδρου, που προσεγγίζεται με καραβάκι. 
*Οι παραλίες στα πέριξ του λιμανιού: Τα Χοχλίδια (ή Κοχλύδια), στα «πόδια» του οικισμού του Καραβοστάση, θα ικανοποιήσουν τους οικογενειάρχες και όσους αναζητούν ασφαλή βοτσαλωτή παραλία με σκιά από αρμυρίκια και ταβέρνες ή μπαρ σε κοντινή απόσταση. Αν ακολουθήσετε τα πέτρινα σκαλάκια δίπλα από το λιμάνι, θα βρεθείτε στην πιο όμορφη και απομονωμένη παραλία Βάρδια
*Οι παραλίες του Λιβαδιού: Στην παράκτια διαδρομή από το λιμάνι προς τον οικισμό Λιβάδι, θα συναντήσετε τις παραλίες Λατινάκι, Βιτσέντζου και Πουντάκι, μικρά αμμώδη «καταφύγια» για να βουτήξετε με την ησυχία σας. 
*Αγκάλη: Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, η οικογενειακή Αγκάλη προσεγγίζεται οδικώς ή με το καραβάκι. Πολύ κοντά, στον ίδιο μεγάλο όρμο, θα συναντήσετε τον Γάλιφο, την μοναδική τοποθεσία σε ελληνικό νησί όπου προσφέρονται ενοικιαζόμενα δωμάτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται άλλη μια ενδιαφέρουσα παραλία, αυτή του Αγίου Νικολάου, ενώ από εκεί και πέρα, αν βρεθείτε στην δυτική πλευρά του νησιού, θα βουτήξετε στο Λιβαδάκι, το Αμπέλι ή τον Άγιο Γεώργιο

Πηγή: in2life.gr