Οι φιλόξενες Κυκλάδες εντυπωσίασαν στην διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia 2016”

November 21st, 2016 | by admin
Οι φιλόξενες Κυκλάδες εντυπωσίασαν στην διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia 2016”
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
0
Δυναμικό «παρών» έδωσε  και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia»
Κι ενώ τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες εβδομάδες, η βιομηχανία της φιλοξενίας βάζει τα καλά της και ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για τη μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
14 νησιά των Κυκλάδων συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού Hotelia.
Πρόκειται για την σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, 32η κατά σειρά η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και επισκέπτες.
Καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου, ξενοδοχεία και πρακτορεία, καθώς και οι 13 περιφέρειες της χώρας έδωσαν δυναμικό «παρών» στη φετινή διοργάνωση, την οποία στήριξαν ο ΕΟΤ και οι σημαντικότεροι φορείς τουρισμού.
Το 99% της τουριστικής Ελλάδας βρέθηκε 4600 τετραγωνικά! Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση βελτιώνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς το πρόγραμμα «Philoxenia hosted buyers», στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενήθηκαν  πάνω από 120 καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό, με προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκθέτες.
Στο κάλεσμα της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στο περίπτερό, η Σύρος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η  Άνδρος, η Τήνος, η Ίος, η  Κύθνος, η  Πάρος, η Αντίπαρος, η Μήλος, η Αμοργός, η Ανάφη, η Φολέγανδρος και η Σέριφος.
Τα νησιά μας πρόβαλλαν τις ομορφιές τους, τον ιστορικό πλούτο τις παραδόσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Προβολή βίντεο, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, δοκιμές προϊόντων, ραντεβού με παράγοντες της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς, προσωπική ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, events με «Κυκλάδων, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό «σκηνικό», φέρνοντας τους επισκέπτες της έκθεσης πιο κοντά στις Κυκλάδες μας.
Στην έκθεση το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και η  Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά .
Cyclades24.gr