Ομαλή η συνέχιση του έργου «Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου»

June 2nd, 2017 | by admin
Ομαλή η συνέχιση του έργου «Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου»
Uncategorized
0

Ο δήμος Κύθνου ενημερώνει τους κατοίκουςτου νησιού ότι η υλοποίηση του έργου «Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου» που εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του κατά το έτος 2016 μετά από συντονισμένες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κύθνου μέσω της ένταξης του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» συνεχίζεται κανονικά…

Όπως διευκρινίζεται, από την 1.1.2017 προέκυψε αλλαγή της κείμενης νομοθεσίας που επέφερε αλλαγές στο τρόπο πληρωμής των έργων ΕΣΠΑ.

racgif3

Συγκεκριμένα, καταργήθηκε η εξαίρεση που είχε το Υπουργείο Πολιτισμού  για τις πληρωμές έργων ΕΣΠΑ από υπολόγους φυσικά πρόσωπα. Το γεγονός αυτό και η αναμονή της οριστικοποίησης του νέου συστήματος πληρωμών δημιούργησε μία καθυστέρηση στην εκταμίευση των δαπανών του έργου της Κύθνου, αλλά και των έργων, «Προστασία και ανάδειξη της αρχαίας ακρόπολης Ρόδου» και «Στερέωση -αποκατάσταση ναού Επισκοπής Σικίνου».

Ευτυχώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμος Κύθνου, έπειτα από συνεχείς και αλλεπάλληλες επαφές των αρμοδίων φορέων (Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Κύθνου) κατά το τελευταίο διάστημα ξεπεράστηκαν τα προβλήματα της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν τη χώρα μας και τα νησιά μας ακόμα και εν έτει 2017 .

Συγκεκριμένα, το ζήτημα έλαβε τέλος έπειτα από την άμεση αντιμετώπιση του θέματος από τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο όπου μέσα σε διάστημα 3 ημερών από τη στιγμή που έλαβε το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε θετικά στην οριστικοποίηση του συστήματος πληρωμών όλων των συγχρηματοδοτούμενων έργων πολιτισμού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

RAC sa : Ενοικίαση αυτοκινήτου με τους ειδικούς… 

Πηγή: http://www.cycladesvoice.gr