ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

February 14th, 2017 | by admin
ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
0

Σε μία μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 13/02/2017, γιορτάστηκαν τα σαράντα χρόνια της ύπαρξης του χάντμπολ στην Ελλάδα και βραβεύτηκαν οι πρώτοι.

Οι πρώτοι που έφεραν το άθλημα στην Ελλάδα, οι πρώτοι πρωταθλητές σε ανδρικά και γυναικεία πρωταθλήματα, η πρώτη Εθνική ομάδα. Ο Τελαμώνας Σαλαμίνας ήταν η ομάδα που έβαλε τις ρίζες για να γίνει γνωστό το χάντμπολ στη χώρα μας.

Έμειναν ιστορικοί οι αγώνες που πραγματοποιούνταν στο χωμάτινο γήπεδο του 2Ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας με τον Πανελλήνιο.

Στην εκδήλωση όπου βραβεύτηκε ο Τελαμώνας, το Σύλλογο εκπροσώπησε ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου, εκ μέρους των αθλητών που συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο κ. Αντώνης Τσεβάς, ιδρυτής του Τελαμώνα Σαλαμίνας ο oποίος ήταν και δημιουργός της πρώτης ομάδας χάντμπολ στην Ελλάδα, του Τελαμώνα Σαλαμίνας

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χάντμπολ, Δρ. Χασάν Μουσταφά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, πολλοί άλλοι επίσημοι και οι βραβευθέντες αθλητές και παράγοντες.

vraveusi1

Στιγμιότυπο από την βράβευση του κ. Αντώνη Τσεβά ιδρυτή του ΑΟΤ Τελαμώνα και δημιουργού της πρώτης ομάδας χάντμπολ στην Ελλάδα

vraveusi2

Οι εκπρόσωποι του Τελαμώνα, από αριστερά ο ιδρυτής της ομάδας χάντμπολ κ. Αντώνης Τσεβάς και δεξιά ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου αθλητής και παράγοντας του Τελαμώνα που έγραψε ιστορία σαν παίκτης. Στο κέντρο μέλη της ομάδας του Πανελληνίου που συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα χάντμπολ που έγινε στην Ελλάδα μεταξύ Τελαμώνα – Πανελληνίου

vraveusi5

Κατάμεστη η αίθουσα και οι στιγμές που εξελίχθηκαν μεταξύ των παλιών αθλητών και παραγόντων μετά απο 40 χρόνια ήταν άκρως συγκινητική

vraveusi4

Τα μετάλλια που δόθηκαν στους πρώτους πρωταθλητές χάντμπολ στην Ελλάδα

 

vraveusi3

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χάντμπολ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ και πλήθος άλλων επισημων, παραγόντων, προπονητών και αθλητών που βραβεύτηκαν. Aπο την Σαλαμίνα παρέστησαν οι Νίκος Χιώτης, στυλοβάτης της σημερινής ομάδας handball του Τελαμώνα, ο Κύριος Σπύρος Ευσταθίoυ από τους υδριτές της ομάδας, Οι παλιοί αθλητές, Δίπλαρος Παναγιώτης και Σπύρος Μάθεσης, Ο αθλητής Γιάννης Δίπλαρος, Βασίλης Ρουμελιώτης, ο πρόεδρος Μιχάλης Παπαγεωργίου.