ΟΣΥΜΙΚ: Πολιτιστική Εκδήλωση «Γνωρίστε τις Κυκλάδες μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους»

June 9th, 2016 | by admin
ΟΣΥΜΙΚ: Πολιτιστική Εκδήλωση «Γνωρίστε τις Κυκλάδες μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους»
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
0

Το Σάββατο στις 4 Ιουνίου  το βράδυ από τις 8.30 μέχρις τις 23.30  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη στη σειρά, πολιτιστική μας εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίστε τις Κυκλάδες μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια τους» στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, η πρώτη είχε γίνει τον Ιούνιου 2010 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Πρόεδρος ξεκινώντας  τον λόγο του  είπε:
«Σας  καλωσορίζουμε στο  Δημοτικό Θέατρο το στολίδι της Πόλης του Πειραιά. του μεγάλου λιμανιού της χώρας μας το όποιο  αποτελεί την κεντρική είσοδο όλων των ταξιδιωτών που φθάνουν από τη Νησιωτική Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος της Πόλης, κύριος Γιάννης Μώραλης, άπλωσε την αγκαλιά του και φιλοξένησε την Ομοσπονδία μας για να πραγματοποιήσει την σημερινή εκδήλωσή της»
Ο Δήμαρχος κάνοντας την έναρξη  εξέφρασε την ικανοποίηση του,  εξήρε τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και πρότεινε όπως η εκδήλωσή μας αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός και να πραγματοποιείτε  κάθε χρόνο. Αποδεχόμαστε με ενθουσιασμό της πρόταση του Δημάρχου.

Σκοπός και έργο της Ομοσπονδίας μας  είναι η διατήρηση και η προβολή της πολιτιστικής και πνευματικής παράδοσης των νησιών με την συνεργασία των Συλλόγων μελών μας.
Συμμετείχαν  οκτώ πολυπληθείς χορευτικές ομάδες από ισάριθμους  Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας μας με 150 χορευτές. Κάθε ομάδα είχε να επιδείξει το ιδιαίτερο και εξαιρετικό ταλέντο της.
Στα δρώμενα,  ο Σύνδεσμος Απανταχού Κείων έκανε αναπαράσταση της διαδικασίας του  Θερισμού στο νησί τους.
Μέσα σε ένα  ασφυκτικά  κατάμεστο Θέατρο, προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε τα νησιά μας μέσα από την παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς  για να προσελκύσουμε παραθεριστές να  προγραμματίσουν  τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους στα νησιά μας και να απολαύσουν τις  φυσικές ομορφιές, τις ονειρεμένες ακρογιαλιές, την καταγάλανη καθαρή θάλασσα με τα κρυσταλλένια νερά, την παραδοσιακή νησιωτική φιλοξενία και τις ασύλληπτες γαστρονομικές ιδιαιτερότητες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά, ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάϊλας , ο πρώην Έπαρχος και Δήμαρχος Κέας κ. Στέφανος Λέπουρας, ο αντιπεριφερειάρχης  Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η πρώην Δήμαρχος Σερίφου κα Αγγελική Συνοδινού οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Πειραιά κ.κ. Αλεξ. Αργουδέλης και Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών κ. Λευτέρης Κεχαγιόγλου και ο Πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης.

Την Ομοσπονδία μας την απαρτίζουν 23 συνολικά Σύλλογοι, Σύνδεσμοι, Αδελφότητες και Ενώσεις που έχουν έδρα τον Πειραιά την  Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας των οποίων τα  μέλη κατάγονται  από 18 μικρά  Κυκλαδονήσια.
Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης είχαμε την στήριξη του Δήμου Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά καθώς και των ναυτιλιακών εταιριών  Aegean Speed Lines,  Βlue Star Ferries και Zante Ferrieς
Το πλούσιο οπτικο-ακουστικό πρόγραμμα με μικρά spots από κάθε νησί, το παρουσίασε, ευγενώς προσφερθείς,  ο έμπειρος  και γνωστός, από την εκπομπή της ΕΡΤ «Μένουμε Ελλάδα» δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Πέτρος Κουμπλής.
Κατά κοινή ομολογία η εκδήλωση ήταν μεγαλειώδης συνάδουσα με τον χώρο ο οποίος μας φιλοξενούσε.

Με την εκδήλωσής μας περάσαμε το μήνυμα :
«Μένουμε και επιμένουμε Ελλάδα»
«Επιμένουμε Κυκλάδες»
«Επιμένουμε Μικρά Κυκλαδονήσια»

osymik-4
osymik-1 osymik-2