Ο Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Τήνο

December 7th, 2018 | by admin
Ο Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Τήνο
Tinos News
0

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε πανηγυρικά η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη της Τήνου καθώς και στον Ενοριακό Ναό του χωρίου Πύργος με την τέλεση αφ’ εσπέρας Πανηγυρικού Εσπερινού και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στο χωρίον Πύργος κατά την τέλεση του Πολυιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού συμμετείχε τιμητικό άγημα του Λιμεναρχείου Τήνου με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Τήνου, Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο και με τη συμμετοχή του Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, της Αντιδημάρχου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, των Πολιτευτών των Κυκλάδων, και πλήθους πιστών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Περιηγήσου στην Τήνο με ασφάλεια, νοικιάζοντας ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο στην Rac S.A.

Στην πόλη της Τήνου την κυριώνυμο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου, προπορευομένων μαθητών και μαθητριών των Σχολείων του νησιού και της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, του ιερού κουβουκλίου βασταζομένου υπό Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Λιμεναρχείου Τήνου και συνοδευομένου μετά ενόπλου τιμητικού αγήματος με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Τήνου, Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο, με τη συμμετοχή των Ιερέων, των τα πρώτα φερόντων ως και ανωτέρω, του Διοικητού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Προϊσταμένων Υπηρεσιών, Συλλόγων και Φορέων και ευλαβών Χριστιανών, όπου στην πλατεία Παντανάσσης ανεπέμφθη δέησις.

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας είχαν προσορμίσει το ΠΛΣ 609, αλιευτικά και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου αποδίδοντας τιμές με συριγμούς και καύση καπνογόνων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου.

Πηγή: tinostoday.gr