Ο ηθοποιός κ. Σπύρος Μπιμπίλας και ο κ. Αντώνης Τσεβάς, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Γιώργος Σαραντάρης”, μετά την παράσταση στο θέατρο “Βέμπο”.

January 7th, 2019 | by admin
Ο ηθοποιός κ. Σπύρος Μπιμπίλας και ο κ. Αντώνης Τσεβάς, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Γιώργος Σαραντάρης”, μετά την παράσταση στο θέατρο “Βέμπο”.
Uncategorized
0

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Γιώργος Σαραντάρης” παρακολούθησε την θεατρική παράσταση “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες” στο θέατρο “Βέμπο” όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο ηθοποιός κ. Σπύρος Μπιμπίλας που εντυπωσίασε στη διάρκεια του έργου και καταχειροκροτήθηκε. Ως γνωστόν ο κ. Μπιμπίλας συμμετείχε στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Rac S.A. και του πολιτιστικού συλλόγου “Γιώργος Σαραντάρης” στις οποίες κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση τόσο των ανθρώπων του συλλόγου όσο και των θεατών που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στα νησιά των Κυκλάδων και δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς με αυτούς. Μην χάσετε το έργο! Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες για αυτό:

Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά ελληνικά έργα ανέβηκε τον φετινό Χειμώνα στο Θέατρο Βέμπο: η κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες των Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του πιο διάσημου σύγχρονου συγγραφικού διδύμου, του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα.

Γνωστοί κι αγαπημένοι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους χαρακτηριστικούς ρόλους:

Στέλιος Κοντογιώργης ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
Θωμάς Μακρυκώστας ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ
Μαθιός ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Χάιδω ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΙΦΗ
Πανάγος ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ
Κυρ Μιχάλης ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ
Αστυνόμος ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γιάννος ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Γωγώ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ
Λεμόνα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΧΟΥ

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

Για όσους έρθουν από τις Κυκλάδες και θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο από την Rac S.A. στον Πειραιά για να μεταβούν στο θέατρο “Βέμπο”.

Παγιδευμένοι σε μια έχθρα με ανεξιχνίαστες αιτίες, ο Στέλιος και ο Θωμάς, οι δυο απολαυστικοί ήρωες του έργου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και στην ζωή. Ψηφίζουν μονοκούκι την ζωή, κι αυτή είναι ίσως η μόνη σοβαρή απάντηση σε κάθε δημοψηφισματική λογική που προσπαθεί να φανατίσει και να μας παγιδεύσει σε δυο εχθρικά στρατόπεδα. Περισσότερα, στο Θέατρο ΒΕΜΠΟ αυτόν τον Χειμώνα! 

 

photo-theatrou