Ο Σικινιώτης Πρόεδρος του Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ. Πασχάλης Συρίγος ενώνει όλο το Αιγαίο!

Ο Σικινιώτης Πρόεδρος του Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ. Πασχάλης Συρίγος ενώνει όλο το Αιγαίο!

June 9th, 2017
Uncategorized
 • racgif3

  Το Σάββατο 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, με μεγάλη επιτυχία, η πολιτιστική  εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίστε τα νησιά μας μέσα από τους  χορούς και τα τραγούδια τους». Η εκδήλωσή αυτή ήδη καθιερώθηκε ως θεσμός, βάσει της περσινής  πρότασης του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μώραλη, η οποία και εντάχτηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Πάμε Δημοτικό; Πάμε Πειραιά;» αλλά και της παρέμβασης του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

  Παρακολουθήστε παρακάτω την εισαγωγή που έκανε ο Πρόεδρος του Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ. , κ. Πασχάλης Συρίγος:
  Η προσπάθεια και ο στόχος της Ομοσπονδίας είναι να δώσουν μεγαλύτερη προβολή στην εκδήλωσή αυτή, διευρύνοντάς την με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων από πολιτιστικά Σωματεία από όσον το δυνατόν περισσότερα νησιά. Για τον λόγο αυτό υπήρξε η ευγενική συμμετοχή της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς.
   
  Στη βραδιά παρέστησαν οι εξής: εκ μέρους του Δημάρχου του Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος και εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά – Ν. Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Πανασιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Βαμβακάρης. Επίσης, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ.Νικόλαος Συρμαλένιος, η πρώην Βουλευτής Κυκλάδων κ. Αρια Μανούσου, ο Πρόεδρος της Ενωσης Κυκλαδικού Τύπου κ. Στέφανος Λέπουρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων κ. Κώστας Ροδόπουλος και ο Εφορος του Πειραϊκού Συνδέσμου κ. Γιώργος Δρούζας.
   
  Το θέατρο ήταν κατάμεστο με κοινό ενθουσιασμένο, με συχνά και θερμά χειροκροτήματα, αποθεώνοντας τους χορευτές και τους μουσικούς. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο γνωστός από την επιτυχημένη εκπομπή της ΕΡΤ «Μένουμε Ελλάδα», δημοσιογράφος και συγγραφέας, κ. Πέτρος Κουμπλής.
   
  Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα πλαισίωνε η περιγραφή χαρακτηριστικών στοιχείων όλων των νησιών της Ομοσπονδίας μας και της προσκεκλημένης Ομοσπονδίας, με παράλληλη προβολή εικόνων από τοπία και εκδηλώσεις των νησιών.
   
   Η εκδήλωσή αυτή εντάσσεται στον σκοπό της Ομοσπονδίας μας για τη διατήρηση και την προβολή της σημαντικής πολιτιστικής και πνευματικής παράδοσης των μικρών Κυκλαδονήσων. Μέσα από την παραδοσιακή νησιώτικη μουσική, τους χορούς και τα τραγούδια, επιδιώκεται να προσελκυθούν παραθεριστές στα νησιά αυτά, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, τις ονειρεμένες ακρογιαλιές, την καταγάλανη και καθαρή θάλασσα, τις ιδιαίτερες γαστρονομικές γεύσεις και την παραδοσιακή νησιωτική φιλοξενία.
   
  Η εκδήλωσή είχε μεγάλη απήχηση, αφού  ήταν επιτυχης στο να γνωρίσει καλύτερα περισσότερος κόσμος για τα νησιά των Κυκλάδων και να τα επισκεφθεί  στις θερινές διακοπές και όχι μόνο!
   

  untitled-1