Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στον εορτασμό των Κατακομβών της Μήλου

June 10th, 2017 | by admin
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στον εορτασμό των Κατακομβών της Μήλου
Uncategorized
0

racgif3

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την Κυριακή 11 Ιουνίου θα παραστεί στην Πολυαρχιερατική Λειτουργία. Θα επισκεφθεί τις Κατακόμβες, όπου θα ξεναγηθεί από τον προϊστάμενο της Β΄ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ στη συνέχεια θα αποκαλύψει τον αναμνηστικό λίθο της ανακήρυξης της Μήλου ως ιερό νησί.

Σε ειδική τελετή μετά το πέρας των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί από το δήμαρχο Μήλου, Γεράσιμο Δαμουλάκη, επίτιμος δημότης Μήλου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Συνημμένο Αρχείο:

Οι κατακόμβες βρίσκονται κοντά στο χωριό της Τρυπητής, σε σπηλιές 150 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ήταν ο πρώτος τόπος συγκέντρωσης των πρώτων Χριστιανών και το πρώτο κοινοτικό νεκροταφείο στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα.

Οι Κατακόμβες της Μήλου είναι μοναδικές σε μέγεθος σε όλο τον ελλαδικό χώρο και από τα πιο γνωστά και αξιόλογα χριστιανικά μνημεία παγκοσμίως, μαζί με τις κατακόμβες της Ρώμης και των Αγίων Τόπων.

Για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Μήλο… Rent a Car, RAC sa

Στο εσωτερικό των κατακομβών, δεξιά και αριστερά επάνω στους τοίχους, υπάρχουν τα «αρκοσόλια» (σκαμμένες αψίδες) όπου μέσα σ’ αυτά, καθώς και στο πάτωμα, ανοίγονταν οι τάφοι. Σε κάθε τάφο υπήρχε λυχνάρι, ενώ σήμερα έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρικοί λαμπτήρες που φωτίζουν το χώρο διακριτικά και δημιουργούν την ατμόσφαιρα εκείνων των χρόνων.  Ιερό νησί ανακηρύχθηκε επίσημα η Μήλος τον Ιούνιο του 2014, καθώς φιλοξενεί το μοναδικό πρωτοχριστιανικό μνημείο των κατακομβών.

http://www.cycladesvoice.gr/