Πειραιάς- Ένα λιμάνι, προορισμός

March 10th, 2021 | by admin
Πειραιάς- Ένα λιμάνι, προορισμός
Peiraias
0
Η μικρογραφία της Ελλάδας, σε ένα λιμάνι.
pireas-3-oinoi

Αν δεν «μπαρκάρετε» βιαστικά για τα νησιά, βλέπετε καθαρά ότι ο Πειραιάς δεν είναι απλά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου ή ένας σταθμός πριν και μετά τις διακοπές στο Αιγαίο – ή έστω, των ημερήσιων αποδράσεων στα νησάκια κοντά στην Αθήνα. Ο Πειραιάς είναι προορισμός. Είναι η ελευθερία της θάλασσας, που απλώνεται γύρω από τους τρεις φυσικούς του κόλπους.

pireas-4-oinoi

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

pireas-7-oinoi

Τα εμβληματικά νεοκλασικά κτήρια, ο λόφος της Καστέλας που αγναντεύει από ψηλά, το Μικρολίμανο και το Πασαλιμάνι, τα Καμίνια με τα βιομηχανικά κτήρια. Είναι ένα ολοζώντανο λιμάνι, που σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε: αγορές, ουζάδικα και μπαρ, πλατείες, εμπορικά κέντρα, παζάρια με μπαχαρικά, γιοτ στις μαρίνες, γκουρμέ εστιατόρια, αλλά και στέκια των ντόπιων, όπου αυτοσχέδιες μουσικές βραδιές με μπουζούκι θα σας χαρίσουν μαγικά ταξίδια στο ’50 και το ’60.

pireas-8-oinoi

Ο Πειραιάς κλείνει μέσα του την ιστορία της Ελλάδας. Από τα ερείπια των Μακρών Τειχών που έφταναν ως την Αθήνα στην αρχαιότητα και αφηγούνται αιώνες τρικυμιών και αναγεννήσεων, μέχρι το σήμερα.

pireas-9-oinoi

Πηγή: discovergreece.com