Προβολή της Τήνου στην Ισπανική τηλεόραση!

February 22nd, 2019 | by admin
Προβολή της Τήνου στην Ισπανική τηλεόραση!
Tinos News
0

Η δημόσια τηλεόραση TV-3 της Καταλωνίας θα προβάλλει την Τήνο στην Ισπανία μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του σταθμού Programa de Reportajes – Servicios Informativos.

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ που θα παρουσιασθεί στις 7 Μαΐου και συνοψίζει ένα οδοιπορικό των συντελεστών του στην Ολλανδία, την Πολωνία και στην Ελλάδα. Αναφέρεται στην “επόμενη μέρα” των χωρών αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο κατά πόσον “οι Ευρωπαίοι (πολίτες τους) παραμένουν Ευρωπαίοι” στις σημερινές συνθήκες.

Aν επισκεφτείς την Τήνο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Στην Ελλάδα, η ομάδα του TV-3 άντλησε στοιχεία για το βάθος της κρίσης, για τις επιπτώσεις της και για τα ρεύματα που αυτή διαμορφώνει στην κοινωνία κατά τα χρόνια δοκιμασίας.

Έλληνες της καθημερινότητας, επιστήμονες, διανοούμενοι και ισπανόγλωσσοι κάτοικοι της Αθήνας μίλησαν στους καταλανούς δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν συνοικίες της πρωτεύουσας, κοινωνικούς χώρους και εγκαταστάσεις στήριξης προσφύγων και μεταναστών.

Η εκπομπή εξετάζει και τις σχέσεις των πολιτών στα τρία κράτη με τη θρησκεία, τον ρόλο των Εκκλησιών στη δημόσια σφαίρα και το ισοζύγιο μεταξύ λαϊκού και θρησκευτικού στοιχείου στην ΕΕ. Για το θέμα μίλησε on camera ο μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

Στην Τήνο, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τη ντόπια διατροφική κουλτούρα, με την καμπάνια γαστρονομίας Tinos Food Paths και με αγρότες στο χωριό Κώμη που μίλησαν για την παράδοση και την εξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής στο νησί.

Η Τήνος επιλέχθηκε ως τόπος με ιδιαίτερο φορτίο παράδοσης και ως αναπτυσσόμενος εν μέσω κρίσης, πρόσφορος και για συμβατική και για εναλλακτική οικονομική δραστηριότητα ανθρώπων οι οποίοι ξεκινούν ή επανακαθορίζουν την επαγγελματική διαδρομή τους σε συνθήκες κρίσης.

Μ’ αυτή την αντίληψη, το συνεργείο της TV-3 της Καταλωνίας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την επιχείριση εστίασης “Τριανταράκι” στον Τριαντάρο και το οικο-τουριστικό εγχείρημα Tinos Ecolodge στη Σάντα Μαργαρίτα.

Το Programa de Reportajes – Servicios Informativos διευθύνει ο γνωστός στις λατινόγλωσσες χώρες δημοσιογράφος και παρουσιαστής Λουίς Καέγιες Γκαρρέτα. Την εκτέλεση της παραγωγής στην Ελλάδα συντόνισαν η Αντριάνα Μαρτίνεθ και η Αντριάνα Φλόρες-Μπόρκεθ.

Πηγή: tinostoday.gr