Πρωτοποριακή πρωτοβουλία του κ. Βασίλη Μαράκη

February 26th, 2016 | by admin
Πρωτοποριακή πρωτοβουλία του κ. Βασίλη Μαράκη
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
0

Αθόρυβα και μεθοδικά εργάζεται ο Δήμαρχος Σικίνου κ. Βασίλης Μαράκης έχοντας στο μυαλό του την προστασία του περιβάλλοντος στον παραδοσιακό χώρο της Σικίνου. Έτσι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου της Σικίνου μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, με θέμα “Την κλιματική αλλαγή και ρύπανση του περιβάλλοντος καθώς και τη μείωση της χρήσεως της πλαστικής σακουλας”.

Παρευρέθηκε ο κύριος Μιλτιάδης Λάζογλου Χωροτάκτης Μηχανικός και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο οποίος παρουσίασε και το θέμα.
Ακολούθησε προβολή της ταινίας “Trust” με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας.

Με αφορμή την παρουσίαση αυτή ο κ. Μαράκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει  και να μοιραστεί με τους συμπολίτες του τα εξής ευχάριστα νέα που αφορούν το νησί της Σικίνου:

1) Ο Δήμος παρέλαβε τις πάνινες τσάντες (περίπου 2.000 τεμάχια) οι οποίες θα μοιραστούν στους μόνιμους κατοίκους καθώς και σε επισκέπτες του νησιού κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με στόχο το περιορισμό της πλαστικής σακούλας.
Η διανομή θα γίνει από τα παιδιά του σχολείου με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους.
Οι τσάντες αυτές έχουν το λογότυπο της “Επισκοπής”, του “Δήμου Σικίνου” και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος.

2) Μετά από πολλά ταξίδια, συναντήσεις, συνομιλίες με μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος καθώς και με μέλη της Αρχαιολογίας (Εφορία Αρχαιοτήτων) εξασφαλίστηκε το ποσό των 30.000 ευρώ (μέσω της Ελ.Ετ.Περιβ.) για την πληρωμή των μελετών της “Επισκοπής” (στατική και εδαφοτεχνική).

3) Εξασφαλίστηκε το ποσό των 15.000 ευρώ για την Αρχιτεκτονική Μελέτη του ναού της “Επισκοπής”.

Ο κ. Μαράκης ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Εφορία Αρχαιοτήτων και φυσικά τους χορηγούς αυτών των ποσών για ένα τόσο σημαντικό και ιερό σκοπό…

02 03 04