Ρομπέν των νησιών…

March 18th, 2016 | by admin
Ρομπέν των νησιών…
Milos News
0

Δίνει μάχη ο Γεράσιμος για τα νησιά… Δείτε παρακάτω τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Μήλου κ. Δαμουλάκη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

– Σε θέματα Κοινωφελούς Εργασίας, ζήτησε στην Α΄φάση μαζί με τους 17 Δήμους να συμπεριληφθούν και οι νησιωτικοί Δήμοι για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που έχουν λόγω καλοκαιρινής περιόδου.
– Στην πρόταση για τα κριτήρια κατανομής ΚΑΠ & ΣΑΤΑ, πρότεινε να γίνεται η χρηματοροή με τακτικό ρυθμό για να μην υπάρχουν προβλήματα. Όσο αφορά τη ΣΑΤΑ, εισηγήθηκε να δημιουργηθεί ΣΑΤΑ Νήσων (έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το ΔΣ της ΚΕΔΕ) μετά από συνεργασία με τις νησιωτικές ΠΕΔ, δεδομένου ότι οι ανάγκες στα νησιά είναι υπεραυξημένες ενώ οι χρηματοδοτήσεις σημαντικά μειωμένες
– Τέλος σχετικά με την μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, σε συνεργασία με τον συνάδελφο Δήμαρχο Σάμου, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, κατάθεσε νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχαν τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα για το κράτος και πάρθηκε εκ νέου απόφαση για την μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Τέλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το ΔΣ για την ομόφωνη απόφαση τους σε προηγούμενη συνεδρίαση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παράταση 6 μηνών των άγονων αεροπορικών γραμμών για την εξυπηρέτηση των νησιών έως ότου το Υπουργείο προχωρήσει στην διαδικασία του διαγωνισμού.