Σίκινος – Άγιος Γεώργιος

October 4th, 2019 | by admin
Σίκινος – Άγιος Γεώργιος
Sikinos News
0

Για όσους το καλοκαίρι σημαίνει διακοπές με ηρεμία και στιγμές χαλάρωσης τότε ενδεχομένως η Σίκινος να αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς.

Ανακάλυψε την Σίκινο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

sikinos-2

Η Σίκινος έχει ιδιαίτερες παραλίες, κρυμμένες σε αθέατους ορμίσκους, απλωμένες στην έξοδο των φαραγγιών και κάτω από απόκρημνα βράχια, με την πρόσβαση παράλληλα σε αρκετές να γίνεται μονάχα μέσω θαλάσσης, η ηρεμία ωστόσο και η γαλήνη που προσφέρουν θα σας αποζημιώσουν. Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, η Αλοπρόνοια, βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι.

“Σηματολόγιον” Στη Σίκινο θα βρείτε ένα κλασικό βιβλιοπωλείο που
θα σας εκπλήξει και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και από τις δημοφιλέστερες παραλίες στην Σίκινο. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά παράλια του νησιού και σε απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων από την Χώρα. Πρόκειται για ένα γραφικό κολπίσκο με άμμο, βότσαλα και κρυστάλλινα νερά στα οποία θα απολαύσετε το μπάνιο σας με θέα το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου αλλά και το ξερονήσι Άγιος Γεώργιος. Στα 2 άκρα της παραλίας υπάρχουν βράχια επομένως οι λάτρεις του snorkeling θα πρέπει να φροντίσετε να την επισκεφθείτε με τον εξοπλισμό σας. Δεν διαθέτει οργάνωση παρά μονάχα λιγοστές ομπρέλες που έχει τοποθετήσει ο δήμος αλλά και μερικά αρμυρίκια που θα σας προσφέρουν την σκιά τους.

Marconi, το in cafe της Σικίνου στο λιμάνι της Αλοπρόνοιας
Προϊόντα εστίασης, cocktail, παγωτό, χυμοί, πίτσα και σφολιατοειδή.

sikinos-3

Tέλος η παραλία είναι προσβάσιμη με 2 τρόπους. Είτε οδικώς, μιας και ο Άγιος Γεώργιος είναι από τις λίγες παραλίες στην Σίκινο με αυτή την δυνατότητα, είτε με καΐκι από το λιμάνι της Αλοπρόνοιας.

Chicinos shop, ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα σουβενίρ.

Πηγή: hellas-beach.gr

sikinos-4