Σίκινος, αυτό το καλοκαίρι είναι ο προορισμός σας

May 30th, 2019 | by admin
Σίκινος, αυτό το καλοκαίρι είναι ο προορισμός σας
Sikinos News
0

Με το που ακούμε Σίκινος ένα πράγμα έρχεται στο μυαλό. Ηλιόλουστο τοπίο. Η Χώρα του χωριού αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Αλοπρόνοια, το Χωριό και το Κάστρο. Ο τελευταίος είναι ο ωραιότερος.  Από εδώ θαυμάζετε τη θέα στο πέλαγος. Εδώ επίσης μαζεύονται όλοι οι τουρίστες το βράδυ, άλλοι στα μπαρ και  άλλοι στα ταβερνάκια. Ακολουθώντας το πλακόστρωτο μονοπάτι από το Κάστρο φτάνετε στο μοναστήρι της Χρυσοπηγής (Ζωοδόχου Πηγής) που κρύβει τη δική του ιστορία.

Ανακάλυψε την Σίκινο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Ένα νησί που τηρεί τις παραδόσεις εν μέρει επειδή είναι κάπως αποκομμένο από τον έξω κόσμο. Έτσι, θα γίνεται θεατές μοναδικών δραστηριοτήτων όπως είναι η κατασκευή κεριών και παστελιών. Θα γευτείτε ιδιαίτερο μέλι και κρασί που είναι δυσεύρετο στις αγορές λόγω της χαμηλής παραγωγής και της υψηλής ζήτησης.

H Αλοπρόνοια είναι ίσως η καλύτερη παραλία του νησιού που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε..! Η παραλία χαρακτηρίζεται από μεγάλο μήκος και ρηχά νερά. Μετά τη βουτιά σας μπορείτε να επισκεφθείτε μία από τις ταβέρνες που υπάρχουν στην περιοχή για ένα γεύμα. Αν δεν είναι ακόμα η ώρα για φαγητό, μπορείτε να πάτε για καφέ ή ποτό σε μία από τις καφετέριες.

sikinos-9358685_voh4qgetevybv5j0ynveizn6qpprmrwhm6fvqg39bzq

Στο  λιμανάκι του νησιού μπορείτε να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο. Κάντε μια βόλτα στο λιμάνι παρατηρώντας τη ζωή των ντόπιων. Δείτε τα πλοία και τα βαρκάκια να μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι. Αυτές οι ήρεμες στιγμές είναι που δημιουργούν αναμνήσεις που μένουν για καιρό στο μυαλό μας.

Ένας πολύ ιδιαίτερος προορισμός, διαφορετικός από τους άλλους σας καλεί να τον ανακαλύψετε. 

Πηγή: helpmetravel.gr