Σίκινος: Η αντιστάρ που θα σας μαγέψει…

October 12th, 2015 | by admin
Σίκινος: Η αντιστάρ που θα σας μαγέψει…
Sikinos News
0

Ανακαλύψτε τη Σίκινο, ένα μικρό νησί των νοτίων Κυκλάδων που θα σας κερδίσει με τις φυσικές ομορφιές του και τις ανθρώπινες δημιουργίες. Στη Σίκινο ο χρόνος και οι άνθρωποι έχουν κρατήσει αναλλοίωτο το παραδοσιακό κυκλαδίτικο χρώμα. Φτάνοντας στο λιμάνι της Αλοπρόνοιας, μοναδικές εικόνες γεμίζουν τον κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη του νησιού.
Το μεσημέρι και το απόγευμα χαλαρώστε στις ήσυχες, μικρές παραλίες και περπατήστε στα μονοπάτια τις ενδοχώρας. Στα σοκάκια τις Χώρας θα ακούσετε μόνο τον άνεμο να ψιθυρίζει πάνω στα φύλλα των κληματαριών. Το βράδυ το νησί ξυπνάει και ο κόσμος γεμίζει τα μικρά δρομάκια γύρω από τα μπαρ, τα καφέ, τις ταβέρνες και τα μαγαζάκια.

Μιλώντας με τους ανθρώπους θα διαπιστώσετε ότι ανοίγουν το σπίτι τους και καλοδέχονται τον ξένο έχοντας πάντα ανεξάντλητη όρεξη για πειράγματα, για γλέντια και για πανηγύρια.

Δοκιμάστε το ντόπιο κρασί αλλά και το νόστιμο αιγοπρόβειο τυρί. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχουν πολλές περιπατητικές διαδρομές που θα σας οδηγήσουν σε αρχαίους οικισμούς, ξέμακρες παραλίες, σπηλιές και μικρά φαράγγια σε μια περιοχή που προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000.

SIKINOS001

SIKINOS01