Σίκινος, οι καλύτερες παραλίες

May 31st, 2019 | by admin
Σίκινος, οι καλύτερες παραλίες
Sikinos News
0

Οι παραλίες της Σίκινου είναι ιδιαίτερες και σε ορισμένες περιπτώσεις η πρόσβαση σε αυτές γίνεται από τα ειδικά μονοπάτια. Μην περιμένετε κοσμοσυρροή και θαλάσσια σπορ, ούτε περιττούς δρόμους. Η ηρεμία και η γαλήνη που αποπνέουν θα σας κερδίσουν αρκεί να έχετε υπομονή.

Aν επισκεφτείς την Σίκινο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, η Αλοπρόνοια, βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι.

sikinos-alopronoia27182_f

Είναι οικογενειακή με άμμο, ρηχά νερά, δέντρα και ομπρέλες. Οι ταβέρνες και τα μπαράκια εκεί κοντά θα ικανοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία σας για ποτό και καλό φαΐ. Η παραλία του Αγ. Γεωργίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Σικίνου στην ανατολική πλευρά.

Είναι αμμώδης, σκιερή και γεμάτη αρμυρίκια. Εκεί κοντά θα βρείτε και ταβερνάκι, ενώ η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε με αμάξι είτε με καΐκι. Στο Διαλισκάρι στα βόρεια της Αλοπρόνοιας θα βρείτε μία από τα ίδια, μόνο που δεν υπάρχει ταβέρνα οπότε πάρτε άφθονο νερό μαζί σας.

sikinos-santorinaika

Τα Σαντοριναίικα είναι μια μικρή παραλία στα νοτιοανατολικά. Στο μικρό οίκημα που βρίσκεται εκεί φόρτωναν τα σαντορινιά καΐκια με εμπορεύματα από την Σίκινο. Δεν πάει καΐκι, οπότε μόνος τρόπος πρόσβασης είναι το μονοπάτι.

Ο Άγιος Παντελεήμων είναι μια μικρή γραφική παραλιούλα νότια της Αλοπρόνοιας. Θα βρείτε σκιά μέσα στην διαμπερή σπηλιά, ενώ θα πάτε εκεί με το καΐκι. Υπάρχει επίσης μονοπάτι από το Κάστρο και την Αλοπρόνοια. Προμηθευτείτε οπωσδήποτε νερό.

Ο Άη Γιάννης είναι μια πολύ μικρή παραλία χωρίς σκιά στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού.

Εκεί θα βρείτε πηγάδι με πόσιμο νερό. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο από το μονοπάτι από την Επισκοπή, το οποίο όμως είναι αρκετά δύσκολο. Ο Μάλτας τέλος, είναι μια μικρή αμμουδερή παραλία στο βόρειο άκρο της ανατολικής πλευράς του νησιού, δεν έχει σκιά και η πρόσβαση γίνεται είτε με καΐκι, είτε από το μονοπάτι που ξεκινάει από το Κάστρο (2 ώρες).
sikinos-3

Πηγή: planetnews.gr